Δωρεά μουσικών οργάνων στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, στη μνήμη του Νότη Μαυρουδή

0

Μια ανεκτίμητη «κληρονομιά» για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου αποτελεί η δωρεά μουσικών οργάνων που έκανε στους νέους μουσικούς η οικογένεια του κορυφαίου μας συνθέτη – κιθαριστή Νότη Μαυρουδή,  ο οποίος τόσο ξαφνικά και αδόκητα έφυγε από κοντά μας στις 3 Ιανουαρίου 2023.
Το κάλεσμα της οικογένειάς του να διατεθούν χρήματα για την αγορά μουσικών οργάνων, αντί στεφάνων, στην κηδεία του, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό πόσο, με το οποίο αγοράστηκαν δύο βιολιά, μια βιόλα, ένα μαντολίνο, ένα κοντραμπάσο και ένα ηλεκτρικό πιάνο και αρκετά αναλώσιμα.
Η παράδοση των μουσικών οργάνων στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, έγινε σε κλίμα συγκίνησης, στη διάρκεια προγραμματισμένης πρόβας της Ορχήστρας, παρουσία της οικογένειας του Νότη Μαυρουδή και του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.
Τα ζεστά λόγια του γιού του, Χάρη Μαυρουδή, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου αλλά και του υπεύθυνου οργάνωσης της Συμφωνικής Ορχήστρας, Νίκου Χατζηελευθερίου, για το καλλιτεχνικό έργο του Νότη, την προσφορά, τη στάση ζωής του, την αισθητική και ηθική του αντίληψη για την Τέχνη και την εκπαίδευση, βρήκαν τους ιδανικούς ακροατές στους νέους και γεμάτους όνειρα μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.
Ο Νότης Μαυρουδής, «ο μεταξένιος άνθρωπος», όπως τον χαρακτήρισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, θα κρυφογέλαγε αν έβλεπε από μια μεριά τους νέους μουσικούς της υπέροχης αυτής Ορχήστρας, που έχει γράψει ήδη τη μικρή της μουσική ιστορία στην πόλη του Χαλανδρίου.
Το καλοκαίρι μάλιστα θα τους απολαύσουμε στο Φεστιβάλ Ρεματιάς σε μια ξεχωριστή συναυλία, που το β΄ μέρος της θα είναι αφιερωμένο στο έργο και τις μουσικές του Νότη

Share.

Comments are closed.