Δημήτρης Μάντζος – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Είναι κακή τώρα η βελγική Δικαιοσύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ; – Τέλος η υποκρισία του

0

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το φλέγον ζήτημα της υπόθεσης του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, με τον Δ. Μάντζο να υπενθυμίζει ότι «είναι μία πολύ σοβαρή ποινική υπόθεση την οποία εμείς ουδέποτε πολιτικοποιήσαμε. Εμείς, όταν υπάρχουν νομικά ζητήματα σε όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις χρονικές περιόδους, τα διαχειριζόμαστε με τη δέουσα φειδώ, προσοχή, και θεσμικότητα» εξηγώντας:
«Κάποιοι, ο κατηγορούμενος, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κόπτονται για το κράτος δικαίου, επέλεξαν τον δρόμο της ανθρωποφαγίας. Τρία χρόνια τώρα, υπάρχει μια γυναίκα που έχει επιλέξει απολύτως θεσμικά να κάνει τη δικό της προσωπικό αγώνα δικαίωσης στη δικαιοσύνη, στο όνομα της ίδιας αλλά και όλων των γυναικών οι οποίες έχουν δεχθεί ανάλογες κακοποιητικές συμπεριφορές.
Έχουμε, όμως, μια πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησης, με διαρροή του ονόματος, της ιδιότητας και της φωτογραφίας, ακόμη και απόπειρα υποβάθμισης των πράξεων».
«Και τι δεν ακούσαμε; Ακούσαμε -ακόμη και από δημοσιογράφους- ότι είναι ανώνυμη καταγγελία, ενώ αποδεικνύεται από τη δικογραφία ότι η καταγγελία είναι επώνυμη από τις πρώτες ημέρες μετά το συμβάν. Ακούσαμε μέχρι και ότι η βελγική δικαιοσύνη περιμένει να δει πότε θα κάνουν εκλογές οι Έλληνες για να στείλει το αίτημα στην Ευρωβουλή. Ότι δεν είναι, δηλαδή, τριετής η διαδικασία διερεύνησης και στοιχειοθέτησης της υπόθεσης. Και διερωτώμαι, είναι κακή τώρα η βελγική δικαιοσύνη; Κάποτε λέγανε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τη ζηλεύουν», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενώ χαρακτήρισε «πασίδηλο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την υπόθεση για να δείξει πως δήθεν υπάρχει μια επίθεση εναντίον του σε χρόνο ύποπτο, πριν τις εκλογές».
Απευθυνόμενος, τέλος, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, τον κάλεσε να διαβάσει τα όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες. «Μπείτε στον Twitter και ντραπείτε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και αναλογιστείτε, μάλιστα, τι θα είχε συμβεί αν στη θέση του κ. Γεωργούλη ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Είστε το κόμμα το οποίο, πριν από λίγο καιρό, σχεδόν μιλούσε για συλλογική ποινική ευθύνη της παράταξής μας στην υπόθεση Καϊλή. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που κουνούσε το δάχτυλο και μας έλεγε “γιατί δεν διώξατε την κ. Καϊλή”, όταν εσείς όλοι λέτε ότι γνωρίζατε τις φήμες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κάνατε τους επιθεωρητές και τώρα, αφού παραιτήθηκε ο κ. Γεωργούλης, τον αποπέμπετε. Όχι άλλη υποκρισία!»

Share.

Comments are closed.