Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εργαζόμενη στην Κομισιόν η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

0

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και νομική σύμβουλος στην Κομισιόν, φέρεται να είναι η γυναίκα που έχει καταγγείλει τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για σοβαρά ποινικά αδικήματα, καταγγελία που τον οδήγησε να παραιτηθεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γυναίκα το 2020 φέρεται να κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για σοβαρά ποινικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων κακοποίηση και χρήση βίας, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών), ενώ θεωρείται ως μια από τις στενές συνεργάτιδες του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Αλέξη Γεωργούλη: Ντροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία
«Κανείς δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις στην καταγγελία παρά μόνο ο ίδιος» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη αντίδραση του κόμματος για την παραίτηση του ευρωβουλευτή από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το αίτημα για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 0 Κίνημα Αλλαγής
«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος.
Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.
Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.
Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.
Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.
Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας

Νέα Δημοκρατία: Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον Αλέξη Γεωργούλη
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.
Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;
Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;
Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Share.

Comments are closed.