Σχόλιο Μιχάλη Καρχιμακη για τη φράση Αντώναρου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «απολειφάδι»

0

«Απολειφάδι αποκάλεσε ο Καραμανλικός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αντώναρος το ΠΑΣΟΚ.» αναφέρει στο σχόλιό του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής στο Δυτικό Τομέα Αθηνών,  Μιχάλης Καρχιμάκης και συνεχίζει: «Ευχαριστούμε θερμά που υπενθυμίζετε στον κόσμο τις διαχωριστικές αυτών των εκλογών. Εμείς είμαστε με την πρόοδο και για αυτό δεν θα φέρουμε ποτέ Αντώναρους. Στο ΣΥΡΙΖΑ είστε “και με το χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ”, για αυτό και Καραμανλική πτέρυγα φτιάξατε, και την χρεοκοπία Καραμανλή συγχωρείτε. Εμείς είμαστε απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις, εσείς απέναντι μόνο στο Μητσοτάκη. Για τους πολίτες λοιπόν που θέλουν να ψηφίσουν πρόοδο και να έχουν προοδευτική κυβέρνηση, μία είναι η επιλογή στις 21 Μαΐου, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής


Υπενθυμίζεται  ότι κ. Αντώναρος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm χαρακτήρισε «πολιτικό απολειφάδι» το ΠΑΣΟΚ, πυροδοτώντας κατά πληροφορίες σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις, δεδομένης της εκπεφρασμένης βούλησης του κόμματος του για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μετεκλογικά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις, χαρακτηρίζοντας άτυχη επιλογή τη χρήση της λέξης «απολειφάδι» που απέδωσε για το ΠΑΣΟΚ.
«Κάποιοι σπεύδουν, από κεκτημένη ταχύτητα, να παρερμηνεύσουν την ατυχή επιλογή μιας λέξης μου για το ΠΑΣΟΚ. Ήθελα απλά να πω ότι σήμερα αποτελεί πλέον μικρό μέρος του μεγάλου ιστορικού ΠΑΣΟΚ του Ανδρ. Παπανδρέου. Η αναφορά δεν ήταν απαξιωτική, όπως είπα σε ραδιοφ. σταθμό της Πάτρας», έγραψε στο προφίλ του στο Twitter ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Διαχρονικά πιστεύω: Την σύγχρονη δημοκρατία στην Ελλάδα εδραίωσαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τα γεγονότα των τελευταίων 50 ετών θα τα αναλύσει και θα τα κρίνει η ιστορία.
Τα πολιτικά πρόσωπα σήμερα έχουν υποχρέωση, ακόμη κ στην προεκλογική ένταση, να βλέπουν μπροστά. Στο μέλλον. Kαι να αναζητούν για τα χρήσιμα, ουσιαστικά και μεγάλα κοινά μονοπάτια συνεννοήσης. Συγκλίσεις ουσίας απαιτούν οι καιροί με σεβασμό στους θεσμούς. Όχι άγονες αντιπαραθέσεις».

Share.

Comments are closed.