Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου [Φωτο]

0

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κορυφώθηκαν σήμερα στο Μεσολόγγι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της ηρωικής Εξόδου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στο Μεσολόγγι λίγο πριν τις 11 το πρωί και την υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Ακολούθως η κ. Σακεραλλοπούλου παρακολ ουθήσει την Αρχιερατική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
Στη συνέχεια παρακολούθησε τη μεγαλειώδη πομπή των προσκυνητών 9πάνω από 8.000) και ακολούθησε την πομπή της εικόνας της Εξόδου προς των Κήπο των Ηρώων όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την πρόεδρο της δημοκρατίας και άλλους θεσμικούς εκπροσώπους, καθώς και η εκφώνηση του πανηγυρικό από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τους νικητές του Δρόμου Θυσίας. Και φέτος η υψίφωνος Vivian Douglas ερμήνευσε το μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι», με την συμμετοχή της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου υπό την Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σπύρου Χολέβα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης.
Συγκινητικό ήταν και το γεγονός ότι την ώρα που εισερχόταν η εικόνα της Εξόδου μέσα στον Κήπο των Ηρώων πέρασαν πάνω από το Ιερό Ταφείο πολεμικά αεροσκάφη F16 σε σχηματισμό για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης η κα Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Τιμούμε σήμερα τους υπερασπιστές της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Με την ηρωική έξοδό τους και την αυτοθυσία τους εμπρός στην άσπονδη πλημμύρα των αρμάτων των Οθωμανών πολιορκητών μας δίδαξαν πώς να ζούμε και να πεθαίνουμε ελεύθεροι. Το παράδειγμά τους σφράγισε την πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, απέσπασε τον θαυμασμό όλου του κόσμου και δυνάμωσε το ρεύμα Φιλελληνισμού. Θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες».

Πηγή: messolonghinews.gr – Λάμπρος Λιάπης

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από τη δεύτερη μέρα (Κυριακή των Βαΐων) των εκδηλώσεων

Share.

Comments are closed.