Categories: Πολιτική

Με αμετάκλητο βούλευμα οι ψαράδες στο εδώλιο, για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Οριστικά και αμετάκλητα οδηγούνται σε δίκη μέσα το επόμενο διάστημα οι δύο ψαράδες, που φέρονται να δολοφόνησαν τον Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, στην Ερέτρια της Εύβοιας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του εκλιπόντος, ανέφερε ότι οι δύο άνδρες παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, κατέστη αμετάκλητο στις 27 Μαρτίου, δεδομένου ότι είχαν το δικαίωμα αμφότεροι να προσφύγουν σε ένδικα μέσα, καταθέτοντας έφεση ή αίτηση αναίρεσης, δεν προχώρησαν στην άσκησή του και πλέον οι δύο ψαράδες θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Φωτάκης υπογράμμισε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πραγματικά κίνητρα των φερόμενων δραστών της δολοφονίας, ενώ ανέφερε ότι οι κακοήθειες επιθέσεις σε βάρος της μνήμης και της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη συνεχίζονται, αφού προ ημερών άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα τον αγαπημένο του σκύλο, στην Ερέτρια.
Υπενθυμίζεται ότι και οι δυο είχαν προφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2022, αλλά έκαναν αίτηση αποφυλάκισης και αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους έχοντας καταβάλει χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ.
Μάλιστα η εξέλιξη αυτή, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, η οποία μιλούσε για σκανδαλώδη απόφαση.
Πλέον αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της δίκη με τους δύο ψαράδες να είναι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία που και οι δύο αρνούνται μετ’ επιτάσεως.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Αεροπορικά χτυπήματα του Ισραήλ στην ανατολική Ράφα – Θέμα χρόνου η χερσαία επίθεση

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε σήμερα τους βομβαρδισμούς του εναντίον δύο συνοικιών στη Ράφα, στους κατοίκους της οποίας…

4 ώρες ago

Τι ισχύει για τα κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία – 8 Ερωτήσεις- Απαντήσεις

Το νέο "ποινολόγιο" των μαθητών   για την κατοχή κινητών τηλεφώνων και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική…

9 ώρες ago

Τουρκία: Βαθαίνει ο εξισλαμισμός της παιδείας – Τη «Γαλάζια Πατρίδα» και το Κοράνι περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ερντογάν

Σφοδρές αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας προκαλεί το σχέδιο νόμου, το οποίο προωθεί ο Ταγίπ Ερντογάν και…

10 ώρες ago

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς για τη Γάζα – Αναμένεται «χτύπημα στη Ράφα πολύ σύντομα»

Η αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών της Χαμάς αναχώρησε για την Ντόχα, αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση με…

22 ώρες ago

Κορυδαλλός: Πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε τοίχο κελιού – Τι άλλο θα δούμε!!! – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ένα πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο μέσα στον τοίχο κελιού στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι…

1 ημέρα ago

Το Ισραήλ αποφάσισε το κλείσιμο του Al Jazeera , κλιμακώνοντας τη μακροχρόνια διαμάχη με αραβόφωνο δίκτυο

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ψήφισε ομόφωνα να κλείσει τις δραστηριότητες…

1 ημέρα ago