Με αμετάκλητο βούλευμα οι ψαράδες στο εδώλιο, για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

0

Οριστικά και αμετάκλητα οδηγούνται σε δίκη μέσα το επόμενο διάστημα οι δύο ψαράδες, που φέρονται να δολοφόνησαν τον Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021, στην Ερέτρια της Εύβοιας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του εκλιπόντος, ανέφερε ότι οι δύο άνδρες παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, κατέστη αμετάκλητο στις 27 Μαρτίου, δεδομένου ότι είχαν το δικαίωμα αμφότεροι να προσφύγουν σε ένδικα μέσα, καταθέτοντας έφεση ή αίτηση αναίρεσης, δεν προχώρησαν στην άσκησή του και πλέον οι δύο ψαράδες θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Φωτάκης υπογράμμισε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πραγματικά κίνητρα των φερόμενων δραστών της δολοφονίας, ενώ ανέφερε ότι οι κακοήθειες επιθέσεις σε βάρος της μνήμης και της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη συνεχίζονται, αφού προ ημερών άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα τον αγαπημένο του σκύλο, στην Ερέτρια.
Υπενθυμίζεται ότι και οι δυο είχαν προφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2022, αλλά έκαναν αίτηση αποφυλάκισης και αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους έχοντας καταβάλει χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ.
Μάλιστα η εξέλιξη αυτή, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, η οποία μιλούσε για σκανδαλώδη απόφαση.
Πλέον αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της δίκη με τους δύο ψαράδες να είναι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία που και οι δύο αρνούνται μετ’ επιτάσεως.

Share.

Comments are closed.