O υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Μισέλ Αμπου Χάντμπα καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στα social media

0

Ρατσιστική επίθεση εναντίον του από χρήστες στα social media καταγγέλλει ο παλαιστινιακής καταγωγής υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Ηλεία, Μισέλ Αμπου Χάντμπα.
Όπως αναφέρει ο κ. Χάντμπα, σε ανάρτησή του στο facebook, κάποιοι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης τού επιτέθηκαν λεκτικά, θίγοντας την καταγωγή του.
«Πατρίδα δεν έχεις για να πολιτευτείς, γιατί να σε ψηφίσουν οι Έλληνες, με ποιο δικαίωμα ζητάς την ψήφο τους;», έγραψε ένας χρήστης του facebook. Ένας άλλος γράφει: «Το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές της Αμαλιάδας ψηφίζει έναν δικό της άνθρωπο. Αυτόν ξέρει αυτόν εμπιστεύεται».

Ολόκληρη η ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:
«Όταν ξεκινούσα τον προεκλογικό αγώνα μου ήξερα, δυστυχώς, πως κάποιοι θα δουν το ονοματεπώνυμό μου ως αφορμή για να χύσουν δηλητήριο.
Δεν σκέφτηκα όμως, ούτε για μια στιγμή, ότι αυτό είναι εμπόδιο. Ίσα ίσα. Είναι κίνητρο. Είμαι ενεργός πολίτης, δικηγόρος, αυτοδιοικητικός, γιατί αγαπώ τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Και πολιτεύομαι ως περήφανος γιος μιας Ελληνίδας κι ενός Παλαιστίνιου κι ως πατέρας μιας μικρής κόρης, ενός μικρού γιου και σύζυγος μιας υπέροχης μάνας, γιατί θέλω να παλέψω, με όση δύναμη έχω, για μια κοινωνία ανοιχτή, πιο δίκαιη για όλους και καλύτερη για τα παιδιά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εκφράσατε την υποστήριξη σας απέναντι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που δέχομαι εγώ κι η οικογένεια μου τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είμαστε πολλοί που μοιραζόμαστε αυτές τις κοινές αξίες και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το μέλλον.»

Share.

Comments are closed.