Νίκος Τσούλιας*: Διευθυντής εκπαίδευσης ή χορηγός ιδιωτικών σχολείων;

0

Με αφορμή την διημερίδα με θέμα: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον» που διοργανώνει η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά, ο Γραμματέας Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Τσούλιας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση
«Σε μία απαράδεκτη και προκλητική διοργάνωση διημερίδας με θέμα: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον» προχωρά η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Η Διημερίδα που διοργανώνεται «σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής αποτελεί στην ουσία προκλητική διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης λίγο πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά.
Με τον τρόπο αυτό ο ΔΙΔΕ Πειραιά μετατρέπεται από ελεγκτής και επόπτης – σύμφωνα με το νόμο-, των ιδιωτικών σχολείων της Διεύθυνσής του σε χορηγός τους.
Η προκλητική αυτή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Έρχεται ως συνέχεια μιας πολιτικής εκχώρησης τομέων του δημοσίου αγαθού της παιδείας σε ιδιώτες που ασκείται από το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια.

Σε μία περίοδο που η δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης, έλλειψης ανθρώπινων και υλικών πόρων, ανάγκης λήψης μέτρων για την κάλυψη μαθησιακών κενών, ο συγκεκριμένος Διευθυντής εκπαίδευσης, επιλέγει αντί να ασχοληθεί με αυτά, να διαφημίσει τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής του.
Προκύπτει τεράστιο ηθικό πρόβλημα το οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

* Νίκος Τσούλιας, έχει τελειώσει το Βιολογικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, είναι Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην «Ειδική Αγωγή», πρώην πρόεδρος για 4 θητείες (1996 – 2003) της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και νυν Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής

Πατήστε εδώ και δείτε τα 244 προηγούμενα άρθρα του Νίκου Τσούλια

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner