Παραλύει η Αθήνα από την αυριανή απεργία – Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τραμ

0

Σε απεργιακό κλοιό αναμένεται να βρεθεί η χώρααύριο με τους εργαζομένους στους σιδηροδρόμους, να διεκδικούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ σε απεργία μετατρέπεται η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί για την «Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών» στο Δημόσιο.
Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα συνεχίζονται για ακόμη μια ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους με τα πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train, με τα δρομολόγια σε τρένα και Προαστιακό να έχουν ανασταλεί.
Επιπλέον τα σωματεία των εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργία και θα λειτουργήσουν από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ: «Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών. Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς».
Η ΑΔΕΔΥ με τη σειρά της αναφέρει, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα φοιτητές, μαθητές, γονείς, πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι και καθηγητές, «ζητούν δικαίωση για τους νεκρούς στα Τέμπη απαιτώντας να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη» και συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 8/3/2023, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Share.

Comments are closed.