Απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη: Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ – Τι θα γίνει με μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ – Ποιοι συμμετέχουν

0

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, τα οδικά Μέσα στην Αθήνα (λεωφορεία και τρόλεϊ) καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ).
Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις για τη μορφή τους καθώς τα μέσα ενδέχεται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των απεργών που θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται.
Το χειρόφρενο σε τρένα και προαστιακό θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη, μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.
Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων της Hellenic Train, (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 τονίζοντας ότι «δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».
«Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς», δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία».
Ποιοι κλάδοι έχουν προκηρύξει απεργία;
Κλειστές
αναμένεται να είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα την Τετάρτη, καθώς η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και συγκέντρωση στην Αθήνα την ίδια μέρα στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως έγινε γνωστό, στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) που κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά. Η κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.
Χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργία της 8ης Μαρτίου 2023 και στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα», αναφέρει η ΔΟΕ και προσθέτει: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».

Share.

Comments are closed.