Τραγικό τέλος για το ζευγάρι των Αμερικανών από τη Μεθώνη Μεσσηνίας – Βρέθηκαν νεκροί σε χαράδρα του Ταϋγέτου [Βίντεο]

0

Τραγικός ο επίλογος μιας άλλης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου στον Ταΰγετο. Στην περιοχή «Πέντε δρόμοι», εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του ζευγαριού των Αμερικανών, που αγνοείτο για περίπου τέσσερις εβδομάδες στην περιοχή της Μεθώνης.
Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Χάρισον Ρόμπινσον, 83 ετών και την σύζυγό του Λουκρητία Ρόμπινσον, 80 ετών.
Σύμφωνα με τον καλαματιανό τηλεοπτικό σταθμός BestTV, σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Υπηρεσίας μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών της ΕΛΑΣ εντόπισε μπλε όχημα σε χαράδρα στους «Πέντε δρόμους».
Το drone της ΕΛ.ΑΣ εντόπισε στην περιοχή το αυτοκίνητο του ζευγαριού σε μια χαράδρα 100 μέτρων και ακολούθως, εκτός του οχήματος την πρώτη σορό και λίγο αργότερα τη δεύτερη. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να προσεγγίσουν στο σημείο του αυτοκινήτου, ενώ εκλήθη και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα για να συνδράμει στην επιχείρηση. Να σημειωθεί ότι το βάθος του γκρεμού είναι πάνω από 200 μέτρα.
Το τραγικό είναι ότι έρευνες στην περιοχή είχαν ξαναγίνει αλλά σε διαφορετικό σημείο. Η σημερινή αναζήτηση ήταν εκείνη που οδήγησε στην εύρεση του ζευγαριού από τις ΗΠΑ που αγνοείτο στην Μεθώνη από τον Ιανουάριο.
Το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τις 23 Ιανουαρίου και για την αναζήτησή του έκτοτε είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός.

H Τζουλιάνα Ρόμπινσον, κόρη των νεκρών αμερικανών, που ήταν σχεδόν σίγουρη, πως οι γονείς της έχουν αυτοκτονήσει και βρισκόταν σε αναζήτηση δικηγόρου για την περιουσία έγραψε σε ανάρτησή της στο facebook:
«Τα πτώματα των γονιών μου βρέθηκαν στη βάση ενός γκρεμού. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες ακόμα. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ανασυρθούν τα σώματά τους, να αναγνωριστούν επίσημα και να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσω όταν μπορέσω».
Σε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή της, η κόρη του ζευγαριού απάντησε: «Αυτό είναι στην πραγματικότητα το κλείσιμο -εξαφανίστηκαν πριν από ένα μήνα και όλα τα σημάδια έδειχναν ότι αυτοκτόνησαν. Ξέραμε ότι πιθανότατα είχαν πέσει μαζί από έναν γκρεμό, αλλά οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούσαν να βρουν “ποιον” γκρεμό… Τώρα μπορώ να αρχίσω να ασχολούμαι σωστά με τα πράγματα…»
«Χαίρομαι που βρέθηκαν -αυτό διευκολύνει σημαντικά τις πρακτικές λεπτομέρειες. Λυπάμαι που σε έβαλαν να το περάσεις αυτό», της έγραψε μια γυναίκα, με τη Τζουλιάνα να απαντά: «Βρέθηκαν… λίγο πολύ στο πιο προφανές σημείο, δεδομένων των συνηθισμένων διαδρομών που ακολουθούσαν. Γιατί αυτή η στροφή δεν ήταν ένα από τα τρία πρώτα σημεία που τους έψαξε η αστυνομία, δεν θα μάθω ποτέ. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με διευκολύνουν…»
«Οι γονείς μου ήταν οι καλύτεροι. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προετοιμάσουν εμένα και την περιουσία τους και στη συνέχεια έκαναν ό,τι ήταν καλύτερο γι’ αυτούς. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω με κανέναν τρόπο για την επιλογή που έκαναν»

Δείτε σε βίντεο το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Θέμη Κανελλόπουλου από το BestTV

Share.

Comments are closed.