Μεθώνη Μεσσηνίας: Θρίλερ με την εξαφάνιση του ζευγαριού από τις ΗΠΑ

0

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης στη Μεθώνη Μεσσηνίας του ηλικιωμένου ζευγαριού από τις ΗΠΑ, με την κόρη τους να είναι σίγουρη ότι έχουν αυτοκτονήσει
Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του Lukretia Robinson από τις ΗΠΑ έχουν εξαφανιστεί από το σπίτι τους στη Μεθώνη Μεσσηνία από τα τέλη Ιανουαρίου. Για την εξαφάνισή τους, που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, έχει εκδοθεί Silver Alert για τον εντοπισμό τους. Όμως η κόρη τους στην Αμερική είναι σίγουρη ότι έχουν αυτοκτονήσει και ήδη αναζητά δικηγόρο για τα κληρονομικά.
Νεκρούς, εξάλλου, τους θεωρεί και ο ανιψιός τους, σε μια ανάρτησή του που μοιάζει με επικήδειο.
Eιδικότερα, για το ηλικιωμένο ζευγάρι εκδόθηκε Silver alert. Πρόκειται για τον David Harrison Robinson, 83 ετών και τη σύζυγό του, Lukretia Robinson, 80 ετών, οι οποίοι εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους, στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης, Δ. Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία, με το αυτοκίνητό τους μάρκας OPEL AGILA DIESEL 1300, μοντέλο 2009, χρώματος μπλε ελεκτρίκ, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΤ7738.
Το ζευγάρι, αναχώρησε από το σπίτι του στις 23 Ιανουαρίου 2023 με πιθανό προορισμό την Μονεμβασιά Λακωνίας και έκτοτε αγνοείται.
Ο David έχει λευκά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,85μ και είναι αδύνατος. Φοράει καπέλο με μεγάλο γείσο. Η Lukretia έχει γκρίζα μαλλιά (φοράει περούκα), καστανά μάτια, ύψος 1,50μ και είναι αδύνατη.
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κόρης του ηλικιωμένου ζευγαριού, Τζουλιάνας Ρόμπινσον που υποστηρίζει ότι οι γονείς της αυτοκτόνησαν.

Στην ανάρτηση της αναφέρει:
Από σήμερα, οι γονείς μου αγνοούνται επισήμως και θεωρούνται νεκροί από δική τους θέληση (λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες, καθώς ήταν πολύ κλειστοί άνθρωποι). Βρίσκονταν στην Ελλάδα όταν συνέβη- δεν ξέρω πού πήγαν για να βάλουν τέλος στη ζωή τους, οπότε μέχρι να βρεθούν τα πτώματά τους χρειάζομαι τη βοήθεια της κοινότητάς μου για να παραμείνω λειτουργική.Όσο περιμένω, δεν θέλω ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ή ΟΙΚΤΟ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ να ακούσω καλά πράγματα από τις ζωές σας, και πάρα πολλές φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων. Όλες τις φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων. Προετοιμάζομαι για ψυχική και συναισθηματική κατάρρευση όταν τους βρούμε και βγάλουμε από τη μέση τον τεράστιο όγκο της γραφειοκρατίας σε δύο χώρες, αλλά μέχρι τότε πρέπει να μείνω συγκεντρωμένη.
TLDR: η ζωή είναι χάλια, δώστε μου φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων για να συνεχίσω“, έγραψε.

Εξάλλου, σε άλλη ανάρτησή της, η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού στις ΗΠΑ ζητά από τους φίλους της στα social media να της προτείνουν δικηγόρο που εξειδικεύεται σε διαθήκες και κληρονομικά, για να κληρονομήσει τους γονείς της που παραμένουν εξαφανισμένοι στην Ελλάδα.
“Κάποιες συστάσεις για δικηγόρο κληρονομικής διαθήκης; Η διαθήκη είναι πολύ απλή και αφήνει τα πάντα σε μένα, αλλά με περιουσία τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Ελλάδα, θέλω να βεβαιωθώ ότι το κάνω σωστά. Έχω γκουγκλάρει και έχω βρει επιλογές, αλλά αναρωτιόμουν αν κάποιος από την κοινότητα έχει προσωπική θετική εμπειρία με κάποιον που θα συνιστούσε”, αναφέρει.

Βέβαιος ότι οι θείοι του έχουν πεθάνει εμφανίζεται και ο ανιψιός του ηλικιωμένου ζευγαριού, και με ανάρτησή του στα social που θυμίζει επικήδειο τους αποχαιρετά και αναφέρει ότι τους χρωστά ευγνωμοσύνη, γιατί του μετέδωσαν την αγάπη τους για τις τέχνες και την επιστήμη.
“Και οι δύο αγαπούσαν την επιστήμη, την ιστορία, την πολιτική, τη φιλοσοφία, τα οικονομικά και πολλά άλλα θέματα και μου άναψαν επίσης μια παρόμοια φλογερή αγάπη για τα ακαδημαϊκά θέματα. Μας θυμάμαι να συζητάμε και να διαφωνούμε μέχρι αργά, για πολλά βράδια. Τους θυμάμαι να πηγαίνουν εμένα και την κόρη τους Julianna σε μουσεία και άλλους πολιτιστικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου, το να είμαι μαζί τους ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου” αναφέρει.

Το χρονικό της εξαφάνισης
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η γυναίκα που τους πρόσεχε επικοινώνησε μαζί τους τελευταία φορά στις αρχές του Φεβρουαρίου. Μετά δεν είχε νέα τους για ημέρες και επισκέφθηκε ξανά το σπίτι, που όμως δεν τους βρήκε.
Παράλληλα, διαπίστωσε πως έλειπε και το αυτοκίνητό τους. Ενημέρωσε την κόρη τους που ζει στην Αμερική, η οποία δε γνώριζε κάτι και στη συνέχεια, απευθύνθηκε στην Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι των Αμερικανών κατευθύνθηκε προς τη Μονεμβασιά.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και δεν επιβεβαιώνει την άποψη της κόρης των ηλικιωμένων περί αυτοκτονίας.

Share.

Comments are closed.