Εκδήλωση για τα 20 χρόνια της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού στην Παλαιά Βουλή [Φωτο]

0

Μήνυμα αλλαγής στην Περιφέρεια Αττικής από τη σήψη και παρακμή στην οποία την έχει οδηγήσει η σημερινή της διοίκηση, μέσω της συμπόρευσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, έστειλε ο Γιάννης Σγουρός στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια (2003-2023) από την ίδρυση της παράταξής, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γ. Σγουρός βράβευσε – με έκδηλη συγκίνηση – την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ιδρυτή της παράταξης (το βραβείο παρέλαβε ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης), τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο (που υπήρξε νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών την περίοδο 2003-2006) και τον μεγάλο σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η διαδρομή της παράταξης από τις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2002  μέχρι σήμερα, το έργο που έγινε όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε γωνιά της Αττικής με εντιμότητα και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, οι συστηματικές προσπάθειες για την καταξίωση και αναβάθμιση του θεσμού, που δικαιώθηκαν με τον νόμο του Καλλικράτη και τη δημιουργία της αιρετής περιφέρειας, που πλέον διαχειρίζεται σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους.
Ο Γιάννης Σγουρός στην κύρια τοποθέτησή του προέταξε τη συνέπεια και τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του, επισημαίνοντας ότι «μετά από δυο δεκαετίες κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ειλικρίνεια και τη συνέπεια μας, η διαδρομή των 20 ετών, μας δεσμεύσει και δείχνει ποια θα είναι η  συνέχειά  μας», ζητώντας «τη δημοκρατική συμπαράταξη όλων των υγιών δυνάμεων εάν θέλουμε να αλλάξει η εικόνα της παρακμής που αποπνέει η περιφέρεια που έχει μετατραπεί σε ένα ελιτίστικο κλαμπ ολίγων, ημετέρων και αρεστών».
«Όσοι στηρίζουν με τα  προγράμματα, την πολιτική και την ιδεολογία τους  τις  αυτοδιοικητικές αρχές  και τους στόχους μας, είναι συνομιλητές  μας. Σεβόμαστε την υπόσταση των κομμάτων,  αλλά θέλουμε να σέβονται  και αυτά την αυτονομία  μας» συμπλήρωσε με νόημα, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους πολίτες ανεξαρτήτως πεποιθήσεων. Για να πείσουμε τους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική ότι αξίζει να είναι ενεργοί στα κοινά. Διότι δεν λειτουργούν όλοι με βάση το «φαίνεσθαι». Με ανάγλυφη  ταυτότητα και καθαρές  αρχές, με  διάθεση προσφοράς  και με εργαλείο το διάλογο, προχωράμε μπροστά,  απευθυνόμενοι σε όλους τους πολίτες  -είτε μας έχουν ψηφίσει ως τώρα είτε όχι».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γ. Σγουρός ανακοίνωσε τα πρώτα 55 ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, ανάμεσά τους και αρκετούς νέους και νέες , ενώ παρουσίασε μέρος του προγράμματός του για την περίοδο 2023-2028, διαρθρωμένο σε έξι βασικούς άξονες.
Ο Ανδρέας Τσούνης που παρέλαβε το βραβείο για την αείμνηστη σύζυγό του Φώφη Γεννηματά ευχαρίστησε τον Γ. Σγουρό για την τιμή προς την οικογένειά του, κλείνοντας με ένα σύνθημα, που, όπως είπε, θα έλεγε και η Φώφη: «πάμε για την ανατροπή». Ευχαριστίες απηύθυναν τόσο ο Χρήστος Νικολόπουλος όσο και ο Τάσος Μπιρσίμ που εξήραν την εντιμότητα και προσωπικότητα του Γ. Σγουρού. Οι βραβεύσεις συνοδεύτηκαν από ολιγόλεπτα βίντεο με σημαντικές στιγμές από τη διαδρομή των βραβευθέντων.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Παλαιάς Βουλής έδωσε ηχηρό «παρών» πλήθος κόσμου. 
Ο Κώστας Λαλιώτης, ιστορικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός, ο Ανδρέας Λοβέρδος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πρώην υπουργός και ο Γιώργος Τσίπρας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στον Γιάννη Σγουρό απέστειλε ο Χάρης Καστανίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πρώην υπουργός.
Επίσης παρέστησαν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Ρέππας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Φίλιππος Σαχινίδης, Κατερίνα Μπατζελή, Δημήτρης Αλαμπάνος, Ντίνος Ρόβλιας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Λουκάς Αποστολίδης, οι πρώην βουλευτές, Αργύρης Γιαννόπουλος, Ηλίας Καρανίκας, Ραχήλ Μακρή, καθώς και ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης.
Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Στέφανος Ξεκαλάκης και οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, Παναγιώτης Βλάχος, Δώρα Παπαδάκη, Μανώλης Αϊβαλιώτης, Δημήτριος Στάμου, Δημήτρης Διαμαντίδης, Λεωνίδας Αθανασιάδης, Λάζαρος Αθανασιάδης, Μαργαρίτα Ακαμμιωτάκη, Γιάννης Κανελάκης, Κωνσταντίνα Αντερριώτη, Βασίλης Κατσαφάδος, καθώς και η Αθηνά Μπούτση μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ και, η Ζέφη Δημαδάμα Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος της Κ.ΠΕ. του ΠΑΣΟΚ.
Από το χώρο της αυτοδιοίκησης παρέστησαν: Ο Νίκος Ζενέτος Δήμαρχος Ιλίου, ο Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Από την Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στέλιος Κοροβέσης Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Χρίστος Καραμάνος πρώην Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Τάκης Χατζηπέρος πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη, Γιώργος Γαβρίλης πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Άρης Βρούστης πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος. Ο Δημήτρης Καρύδης Αντιδήμαρχος Πειραιά, Τάκης Αβραμίδης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Τέμου Λέχτινεν Αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κώστας Ασκούνης πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας, Σταύρος Κασιμάτης πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού, Στέργιος Κατηχωρίτης πρώην Νομάρχης Αχαϊας, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων, Στέφανος Χρήστου πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Αναγνωστόπουλος πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Γρηγόρης Φελώνης τέως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, Γιάννης Τζανετάκος δημοσιογράφος, τέως Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών, Δημήτρης Σαράφογλου πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου, Θεόδωρος Δημητρακόπουλος πρώην Δήμαρχος Περιστερίου, Γιώργος Κουτελάκης πρώην Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κανέλλος Τούντας Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κωστής Παπαναστασόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου, Θοδωρής Μαξούρας Υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Ζωή Γιαννάκη Υποψήφια Δήμαρχος Μαρκοπούλου, και δεκάδες πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής και δημοτικοί σύμβουλοι από όλους τους Δήμους της Αττικής.
Ο Βενιαμίν Αλμπάλας πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Τάκης Κασκαμπάς ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Σωτήρης Μάνεσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ευθύμιος Δημητρίου από την Ομοσπονδία Περιφέρειας Αττικής Ελλήνων ΡΟΜΑ, Βασιλική Γιαννάκη μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής, Παναγιώτης Τζανέτος Γραμματέας Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ ΒΒΒ, Λιάνα Θεολόγου Πρόεδρος του Συλλόγου ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ. Οι δικηγόροι Αθηνών Δημήτρης Μπούρλος και Δημήτρης Λυμπέρης, ο Φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης. Ο Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο πρώην προπονητής Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Μιχάλης Κυρίτσης, ο Πέτρος Συναδινός, Αρχιτέκτονας και μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Ηρώ Ζερβάκη, Πρόεδρος του ΠΕΝ Καλλιθέας και ο Δημήτρης Τσακνάκης πρώην Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis .gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.