Σεισμός στην Τουρκία: Ο γείτονας ήρθε ξαφνικά ένα βράδυ για να βοηθήσει

0

Το twitter έχει πάρει φωτιά από τη στιγμή που ξεκίνησε η 1η ΕΜΑΚ για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Μέσω του #Yunanistan Τούρκοι πολίτες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στις δοκιμαζόμενες από τον φονικό σεισμό της Τουρκίας περιοχές και απεγκλωβίζουν επιζώντες από τα ερείπια.
Επιπλέον κάποιοι κάνουν επίθεση στον Ερντογάν για τις απειλές ότι θα έρθει μια νύχτα στην Ελλάδα.
Επίσης πολλές αναρτήσεις με εικόνες και βίντεο με τις στιγμές που Έλληνες διασώστες απεγκλωβίζουν ανθρώπους και καταγράφουν τη χαρά που νιώθουν για κάθε ζωή που σώζεται.
Τέλος αναφέρονται σε πολλά ποσταρίσματα στην άψογη συνεργασία των Ελλήνων και των Τούρκων διασωστών στις ρημαγμένες από τον σεισμό περιοχές

Δείτε μερικές από αυτές τις αναρτήσεις στο twitter

Η ελληνική ομάδα διάσωσης, που έσωσε ένα 6χρονο κορίτσι στο Χατάι, ήταν τόσο χαρούμενη.


Η ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ άνοιξε τις πρωινές ειδήσεις με το τραγούδι «Είπα στον κόσμο ότι σ’ αγαπώ».


Είναι απόδειξη ότι δεν είμαστε χωρισμένοι ως άνθρωποι.
Η ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ άνοιξε τις πρωινές ειδήσεις με εικόνες από τα συντρίμμια στην Τουρκία και το τραγούδι «Είπα στον κόσμο σ’ αγαπώ».


Ας μην ξεχνάμε αυτόν τον πίνακα, ότι η #Ελλάδα ήρθε να μας βοηθήσει και έσωσε ζωές και στο μέλλον.
Ευχαριστούμε #Ελλάδα


Όπως ο πόνος, έτσι και η χαρά δεν έχει θρησκεία-γλώσσα-φυλή!
Η μεγάλη χαρά της ελληνικής ομάδας διάσωσης που έβγαλε το 6χρονο κοριτσάκι από τα ερείπια στο Χατάι


Στιγμές διάσωσης ενός κοριτσιού από τα ερείπια των σωστικών ομάδων #Greece, προσβεβλημένου από τις ομιλίες που απειλεί καθημερινά ο δικτάτορας Ερντογάν μπροστά στην τηλεόραση.


Ευχαριστούμε Ελλάδα Ευχαριστούμε γείτονα


Ευχαριστώ
αιώνων γείτονας
#Ελλάδα πυροσβέστες
Κουβαλάει ένα φορείο με έναν στρατιώτη


Ο #Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “#Έλληνες και Τούρκοι παλεύουν δίπλα-δίπλα, μαζί για να σώσουν ζωές. Τους είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έκαναν”. έκανε δηλώσεις.


Δεν θα το πίστευα αν μια μέρα έλεγαν «Ευχαριστώ Ελλάδα» και έλεγαν ότι οι Τούρκοι και οι Έλληνες στρατιώτες θα ήταν μαζί στο ίδιο πλαίσιο. Γράψτε τα κι εσείς!


Όσοι έλεγαν πως θα μπουν στην Ελλάδα σε μια νύχτα, δεν πήγαν κάτω από τα ερείπια για να σώσουν έναν πολίτη. Οι Έλληνες ωστόσο που θεωρούσαν εχθρό, το έκαναν


Θα σε θυμάμαι με αυτή τη φωτογραφία. Όχι με τον πόλεμο που έγινε πριν από δεκαετίες. Ευχαριστώ Ελλάδα


Ήρθαν ξαφνικά ένα βράδυ
Ευχαριστώ


Η ευγένεια δεν έχει εθνικότητα Γείτονά μου, φίλε μου, αδερφέ μου, σε αγκαλιάζω όπως αγκάλιασες τον φίλο σου με ευτυχία όταν έσωσες ένα 6χρονο παιδί

Share.

Comments are closed.