Ενεργή συμμετοχή του Μάνου Κρανίδη στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων – ΠΟΜΙΔΑ

0

Ο κ. Μάνος Κρανίδης, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 και Υποψήφιος Δήμαρχος, συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του πρόσφατου Ετησίου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), της οποίας έχει την τιμή να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γραμματέας Ενημέρωσης. Στο Συνέδριο συμμετείχαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές όλων των κομμάτων, και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων ακινήτων, ειδικοί ακινήτων, συνάδελφοι εκπρόσωποι όλων των σωματείων ιδιοκτητών ανά την Ελλάδα και δεκάδες μέλη. 
Στο συνέδριο έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις και ζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα ακίνητης περιουσίας των 6,5 εκατ. ιδιοκτητών στην Ελλάδα. Ζητήματα σχετικά με τη φορολογία,  τα πολεοδομικά, την ενεργειακή αναβάθμιση, το κτηματολόγιο, τα δασικά, τις μισθώσεις και τα διατηρητέα κτίρια. Ενώ επίσης παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες εξελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι 20 σημαντικές διαχρονικές παρεμβάσεις και τα 20 σημερινά επεξεργασμένα αιτήματα-προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την ενίσχυση και προστασία του δικαιώματος της ιδιοκτησίας ακινήτων. Στο πλαίσιο δράσης της ΠΟΜΙΔΑ, και με την ενεργό συμμετοχή του Μάνου Κρανίδη, είναι στη πρώτη γραμμή, με διαρκείς ουσιαστικές παρεμβάσεις, τα θέματα ακινήτων που αφορούν τους Δήμους όπως η δίκαια εφαρμογή των δημοτικών τελών και του καθορισμού τιμών ζώνης περιοχών, η μόνιμη ενεργοποίηση της πλατφόρμας αδήλωτων επιφανειών, η άμεση διακοπή των δημοτικών τελών των κενών ακινήτων, ο καθορισμός των προσαυξήσεων των προστίμων έως κατ’ ανώτατο 50% αρχικής οφειλής. Σημαντικά σύγχρονα θέματα που απαιτούν λύσεις και αφορούν και τον Δήμο Χαλανδρίου.
Πιο συγκεκριμένα ο κ.Κρανίδης είχε την ευκαιρία στην εισήγηση του για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης, να τονίσει την μεγάλη σημασία της, την άμεση ανάγκη στήριξης των ιδιοκτητών ειδικά αυτών χαμηλών εισοδημάτων, την εφαρμογή μόνιμων κινήτρων όπως εκπτώσεων φόρων, την εύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης και την ταχύτερη, δικαιότερη και καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων πχ εξοικονομώ. Επίσης, στο περιθώριο των εργασιών είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ενεργά απόψεις με πολλούς εκ των συναδέλφων, των συμμετεχόντων, με στελέχη τόσο της κυβέρνησης, των κομμάτων και της πολιτείας για τα ανωτέρω ζητήματα.
«Γιατί εμείς πιστεύουμε βαθιά στη διαρκή ενημέρωση, στη αναζήτηση των καλύτερων πανελλαδικών και διεθνών πρακτικών στα κρίσιμα ζητήματα και την εφαρμογή τους στο Δήμο μας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Για αυτό και η εναλλακτική πρόταση διοίκησης μας στηρίζεται σε μια ουσιαστική δράση,  μελετημένη ατζέντα πόλης, νέα νοοτροπία, συσπείρωση ευρύτερων υγιών δυνάμεων, και αποτελεσματικότητα» τόνισε ο κ. Κρανίδης.

Share.

Comments are closed.