Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε το θέμα των υποκλοπών και δεν το χαρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

0

Αποφασισμένοι να μην «χαρίσουν» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την υπόθεση των υποκλοπών και δη την επιχείρηση εξιχνίασης του σκανδάλου, είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που θυμίζουν τώρα ποιος εκκίνησε το θέμα, με ποια αφορμή και πότε, πόσο θεσμικά κινήθηκε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου σε ποιον οφείλεται η όποια πρόοδος στις έρευνες, σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά από τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες, στην Χαριλάου Τρικούπη σήκωσαν και άλλο τους τόνους, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που δημιούργησε και μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ -πέραν αυτού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- η υπόθεση των υποκλοπών.
Αναφερόμενοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για ανεύθυνη στάση, θυμίζοντας ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μόλις, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να δώσει «πολιτικό σωσίβιο» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης στη Βουλή. Χθες δήλωσε ότι θα απέχει από το Κοινοβούλιο, όπως λένε, πράγμα που συνδυαστικά για τους ίδιους συνιστά ανεύθυνη στάση εκ μέρους της Κουμουνδούρου. Την ίδια ώρα, αποδίδουν «γκεμπελικές πρακτικές» τύπου «λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει» σε σειρά στελεχών και επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επαναφέρουν το ζήτημα της κόντρας με την νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες» περί «εκβιαζόμενου» Νίκου Ανδρουλάκη, εκ μέρους της. Την ίδια ώρα, θυμίζουν ότι η ίδια η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών διέψευσε τα περί μη ανάδειξης του σκανδάλου στο ευρωκοινοβούλιο, όπως αναφέρθηκαν σε άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη και υιοθετήθηκαν από τον Παύλο Πολάκη, με την Χαριλάου Τρικούπη να σημειώνει ότι τώρα είναι αργά για να εξηγήσουν τα …ανεξήγητα στην Κουμουνδούρου.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επιμένουν ότι τόσο το κόμμα όσο και προσωπικά ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης ήταν αυτοί που ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών τόσο στη Δικαιοσύνη, όσο και στην ελληνική Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ως εκ τούτου, δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτής παράλληλα, είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που πιστοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία στον αέρα, την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator, κάτι που αν δεν είχε συμβεί, θα πηγαίναμε τώρα σε εκλογές με τον λαό στο απόλυτο σκοτάδι. Στην Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν αρκούνται στο να πάρουν τα εύσημα ότι ξεκίνησαν την όλη διαδικασία. Υποβαθμίζουν, παράλληλα, τις όποιες πρωτοβουλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. «Η μόνη προσφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη», λένε, θυμίζοντας με νόημα ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν που εμφανίστηκαν οι εταιρίες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, άσχετα αν …μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας. Διαβεβαιώνουν, δε, ότι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, απέναντι στη «θεσμική εκτροπή», όπως την χαρακτηρίζουν, που φέρει και κατά τους ίδιους φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του πρωθυπουργού.
Διαβεβαιώνουν όμως, σε πλήρη αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι «εμείς δεν θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, ας το γνωρίζει η κυβέρνηση»…

Share.

Comments are closed.