Ενόχλησε τον Ερντογάν η παρουσία Ιμάμογλου στην Αθήνα: «Ekremyiannis…», τον ονομάζει φιλοκυβερνητική εφημερίδα

0

Επίθεση στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου (Ekrem Imamoglou) εξαπολύει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τakvim, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων είχε επαφές με τον ομόλογό του στην Αθήνα, Κώστα Μπακογιάννη.
Μάλιστα η συγκεκριμένη εφημερίδα ξεπερνά κάθε όριο γραφικότητας φτάνοντας στο σημείο να αποκαλέσει τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ως «Ekremyannis – Εκρεμγιάννης» – κάτι θυμίζει αυτή τακτική με τη σύνθεση ονομάτων και για το δικό μας πολιτικό παρελθόν – λόγω των στενών σχέσεων που έχει αναπτύξει με τον Κώστα Μπακογιάννη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (B40 Balkan Cities Network) με τη συμμετοχή 66 πόλεων από δέκα χώρες των Βαλκανίων.
«Η Ελλάδα, που είναι εχθρική προς τον πρόεδρο Ερντογάν και την Τουρκία, αποτελεί συχνό προορισμό για τον Ιμάμογλου, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, υπογραμμίζοντας πως «τα ελληνικά ΜΜΕ χρησιμοποίησαν επαινετικά λόγια για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ο οποίος επισκέπτεται για τρίτη φορά την Ελλάδα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο Ιμάμογλου πήγε για τελευταία φορά στην Ελλάδα μετά το συλλαλητήριο του Sarasane, απ’ όπου κατήγγειλε την τουρκική δικαιοσύνη», αναφερόμενη στην πρόσφατη καταδίκη του που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι ο Ιμάμογλου θεωρείται πιθανός βασικός αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν στις προσεχείς εκλογές στην Τουρκία που «κλείδωσαν» για τις 14 Μαΐου, γι’ αυτό σε άλλο σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά η Τakvim: «Η εφημερίδα  Καθημερινή, η οποία είναι ανοιχτά εχθρική προς την Τουρκία γράφει “Ο σοσιαλδημοκράτης Ιμάμογλου είναι ένας πιθανός υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας. Είναι ένας από τους ισχυρότερους υποψηφίους έναντι του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταξύ των πολιτικών της αντιπολίτευσης».

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της τούρκικης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Τakvim με τίτλο «CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yine Yunanistan’da!» στα τούρκικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.