Χαρά Κεφαλίδου – ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής: Για τα επεισόδια της 10ης Ιανουαρίου 2023 στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών

0

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια της 10ης Ιανουαρίου 2023 στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών ΕπιστημώνΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, όπου ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ελάχιστοι σπουδαστές της Σχολής, εμπόδισαν τον Καθηγητή και Κοσμήτορα της Σχολής να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο μάθημα, εξαναγκάζοντάς τον σε αποχώρηση από την Αίθουσα Διδασκαλίας, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, παρά τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να επαναφέρει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στη θέση που αξίζει να έχει κάθε σύγχρονο ΑΕΙ.
Η απειλητική και υβριστική συμπεριφορά μεμονωμένων ομάδων αντιμετωπίζεται από την προσήλωση και το σθένος της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας εμμένει να αυτοθαυμάζεται, με εξαγγελίες για ειδικό σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας, που όταν χρειάζεται, απουσιάζει και όταν η παρουσία του είναι εντελώς περιττή και επιζήμια, θα αναλώνεται σε επίδειξη ισχύος.
Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφού βρίσκει χρόνο για προεκλογικές επισκέψεις και εξαγγελίες, ας ασχοληθεί και με τα προβλήματα που η ασυλλόγιστη νομοθέτησή του επέτεινε.
Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής:

  • καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ανάρμοστες και βίαιες συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται
  • βρίσκεται στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας
  • στηρίζει το δύσκολο έργο των πανεπιστημιακών δασκάλων και
  • καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.».
Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner