Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής: Πολλαπλές ανακοινώσεις για ανύπαρκτο «πολλαπλό σχολικό βιβλίο»

0

Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής με ανακοίνωσή του κατηγορεί την υπουργό παιδείας κ. Κεραμέως ότι με την ανακοίνωση για μια ακόμα φορά του πολλαπλού σχολικού βιβλίου για λόγους επικοινωνίας και δημαγωγικής πολιτικής, αφού το θέμα δεν έχει προχωρήσει. Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «όλος ο σχεδιασμός έχει ουσιαστικά αποτύχει. Με τους ρυθμούς αυτούς, η όποια υλοποίηση του στόχου δεν μπορεί να γίνει πριν τη σχολική χρονιά 2025-2026! »

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής
«Για πολλοστή φορά η κ. Κεραμέως εξαγγέλλει το πολλαπλό σχολικό βιβλίο, που έχει εξαγγελθεί αρκετές φορές από τις προγραμματικές δηλώσεις της μέχρι σήμερα. Πρόκειται για επικοινωνιακή και δημαγωγική πολιτική, αφού το θέμα δεν έχει προχωρήσει.

Ο όλος σχεδιασμός έχει ουσιαστικά αποτύχει. Με τους ρυθμούς αυτούς, η όποια υλοποίηση του στόχου δεν μπορεί να γίνει πριν τη σχολική χρονιά 2025-2026!  
Σπαταλούνται πόροι της Ε.Ε. σε επιτροπές επί επιτροπών, χωρίς κανένα αντίκρισμα για τη σχολική πραγματικότητα. Η ανικανότητα της κ. Κεραμέως διαφαίνεται και στο παράλληλα διαφημιζόμενο ψηφιακό σχολικό βιβλίο, όπου και εδώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Συγχρόνως τα προβλήματα του σχολείου, όπως η απομάκρυνση από τον παιδαγωγικό και κοινωνικοποιητικό του χαρακτήρα, οι ανισότητες των μαθητών, η απαξίωση των εκπαιδευτικών, η εγκατάλειψη των δομών στήριξης κλπ, παραμένουν έντονα – και είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε σε ευρεία αντιμεταρρύθμιση της εκπαίδευσης. Δέσμια της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής της δεν μπορεί να εκσυγχρονίσει την εκπαίδευση και παράλληλα συνεργεί σε μια κοινωνία με περισσότερες ανισότητες

Share.

Comments are closed.