«Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»: Απαιτείται άμεση παρέμβαση του Δήμου για μείωση των τιμών ζώνης ακινήτων Χαλανδρίου

0

Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» με επικεφαλής τον Μάνο Κρανίδη, ζητεί να παρέμβει άμεσα ο Δήμος για τη μείωση των τιμών ζώνης ακινήτων Χαλανδρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»
«Σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, συζητήθηκε αναλυτικά η νέα δυνατότητα του Δήμου, βάσει του πρόσφατου Νόμου 5000/2022, για άμεση πρόταση-παρέμβαση του προς το Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό για τη μείωση των τιμών ζώνης ακινήτων στο Χαλάνδρι. Μια δυνατότητα σημαντική ειδικά για το Χαλάνδρι διότι είναι από τους Δήμους με σημαντική άνοδο των τιμών ζώνης άνω του 40% στη πρόσφατη αναπροσαρμογή τους το 2021, σε σχέση με το 2018. Στις περισσότερες ζώνες οι τιμές ζώνης  αυξήθηκαν από 1300-1400€/τμ, σε 2000€/τμ και άνω όταν παράλληλα οι αυξητικοί συντελεστές εμπορικότητας είναι ήδη πολύ υψηλοί, άνω του 2 ήτοι διπλασιάζοντας τις τιμές ζώνης για τα εμπορικά ακίνητα!
Η αύξηση αυτή  των τιμών ζώνης επηρεάζει άνω των 15 φόρων και τελών με σημαντικότερους βέβαια τον ΕΝΦΙΑ και το ΤΑΠ.
Για αυτό η παράταξη μας έχει αναδείξει εκτενώς το ζήτημα της υπέρμετρης αύξησης των τιμών ζώνης, και ειδικά μέσω της πολυετούς ευρείας δράσης του επικεφαλής μας κ. Μάνου Κρανίδη, ως μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ) σε φόρα, ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εκπομπές, και βέβαια με την τακτική ενημέρωση των συμπολιτών μας.
Η διοίκηση του Δήμου είχε δημόσια δεσμευθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα κινήσει τις διαδικασίες άμεσα για την έγκαιρη παρέμβαση, με σχετικά στοιχεία και επιχειρήματα, του Δήμου προς του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι μια ουσιαστική δυνατότητα, που έχουν ήδη ενεργοποιήσει πολλοί Δήμοι με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ζώνης, όπως και του Χαλανδρίου. Πρόσφατα παραδείγματα οι Δήμοι Αθήνας, Παλλήνης, Πάτρας, Μοσχάτου, Κέρκυρας, Κορίνθου και Γλυφάδας.
Αναμένουμε την άμεση ενημέρωση μας και του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και προτείνουμε την επικουρική επικύρωση της πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την πολιτική θεσμική ενίσχυση της. Η προθεσμία λήγει και απαιτούνται ενέργειες.
Η δημοτική μας παράταξη έχει προτείνει δεκάδες προτάσεις, εφαρμοσμένες πολιτικές και δράσεις με γνώμονα την πρακτική μαζική στήριξη των χιλιάδων συμπολιτών μας, ειδικά από άδικες επιβαρύνσεις του κόστους καθημερινής διαβίωσης και ζωής. Γιατί αποτελούμε στην κοινωνία του Χαλανδρίου το βασικό δυναμικό νέο πόλο σύνθεσης ουσιαστικών προτάσεων και συσπείρωσης άξιων συμπολιτών μας,  για την δημιουργία μιας νέας διαφορετικής φιλοσοφίας και πρότασης διοίκησης του Δήμου το 2023

Share.

Comments are closed.