Δήμος Χαλανδρίου: «Σώπασαν» οι μελωδίες του Νότη Μαυρουδή – Βαθιά οδύνη από τον ξαφνικό θάνατό του

0

Ο κορυφαίος συνθέτης – κιθαριστής, ο ευαίσθητος μελωδός και ο αγαπημένος και βραβευμένος δάσκαλος Νότης Μαυρουδής, ο σεμνός και γλυκός άνθρωπος δεν είναι πια μαζί μας, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλανδρίου. Ένα μοιραίο δυστύχημα έκοψε ξαφνικά το νήμα της ζωής του, το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, βυθίζοντας στην οδύνη την οικογένειά του, την πόλη που έζησε τα τελευταία 42 χρόνια, αλλά και το πανελλήνιο.
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Βάσω, στα παιδιά του Χάρη και Ροδή και στα εγγόνια του.

Πάντα παρών
Το ταξίδι του στον κόσμο της μουσικής κράτησε πολύ παραπάνω από ένα “πρωινό τσιγάρο”, και ακόμα θα κρατά, παρότι ο Νότης δεν είναι πια κοντά μας. Η μελωδική του κιθάρα, οι μουσικές, η σεμνότητα και το ήθος του θα μας συντροφεύουν για πάντα. Το ίδιο θα μας συντροφεύει και ότι ήταν πάντα παρών σε όσα γίνονταν σε τούτη την πόλη. Χαραγμένη στη μνήμη μας μένει η παρουσία του το μαγιάτικο βράδυ του 2015, όταν αναγεννήθηκε το θέατρο Ρεματιάς μετά τον εμπρησμό. Το ίδιο και η έκτακτη εμφάνισή του στο περσινό Φεστιβάλ Ρεματιάς, στη νύχτα που ήταν αφιερωμένη στην Αρλέτα. Αυτός ήταν ο Νότης Μαυρουδής, πάντα μαζί μας και στη μουσική και στη μελωδία και στα κοινά και στους αγαπημένους του ανθρώπους. Η σκέψη μας είναι κοντά τους.

Μαζί με τη σπουδαία καλλιτεχνική του παρακαταθήκη, μας αφήνει τη μεγάλη του αγάπη για τη Ρεματιά μας. Μαγεύουν τα λόγια του όταν περιγράφει την εμπειρία του από το Θέατρο της Ρεματιάς: «Έχω φιλοξενηθεί πολλές φορές ως καλλιτέχνης και έχω βιώσει τη λειτουργικότητα του χώρου μέσα στο δάσος. Πιστέψτε πώς είναι μια διάσταση που δύσκολα μπορώ να περιγράψω. Μερικές φορές τύχαινε να συνοδευόταν από ένα ολοστρόγγυλο φεγγάρι που έριχνε το ξεχωριστό του φως στα δέντρα. Μια ευαίσθητη μαγεία απλωνόταν… σου έρχονταν στο μυαλό ξωτικά και παραμυθένιες εικόνες για να προστεθούν στις κιθάρες, στις μελωδίες, στους στίχους. Μείγμα εκρηκτικό ενός υπέρμετρου ρομαντισμού που αιχμαλωτίζει την ψυχή και το συναίσθημα».

Share.

Comments are closed.