Τουρκία: Αλλαγή στην ημερομηνία των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών εξετάζει ο Ερντογάν

0

Παρ΄ ότι οι εκλογές στην Τουρκία είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 18 Ιουνίου 2023 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει την πιθανότητα αλλαγής στην ημερομηνία των εκλογών. Συγκεκριμένα  ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, η κυβέρνηση εξετάζει μια «μικροαλλαγή» στην ημερομηνία των εκλογών.
«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Όμως επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία», πρόσθεσε.
Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου και ο Ερντογάν έχει δηλώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι θα γίνουν τον Ιούνιο.
«Αυτή η αλλαγή ημερομηνίας δεν ισοδυναμεί με πρόωρες εκλογές (…) Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από την ηγεσία του κόμματος, το εξετάζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα, το 2023 είναι εκλογικό έτος. Μάλιστα την ώρα που όπως όλα δείχνουν στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν εξετάζει -με την επίκληση των θερινών διακοπών- να φέρει τις εκλογές νωρίτερα από τις 18 Ιουνίου, κατά πάσα πιθανότητα το Μάιο, την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως φάνηκε και από το διάλογο που είχε χτες με τον Δημήτρη Κουτσούμπα προσανατολίζεται για τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών τον Απρίλιο.

Share.

Comments are closed.