Γιάννης Σγουρός: Κατήφορος στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς τέλος

0

Ο πρώην περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής,  Γιάννης Σγουρός ζητά να αναβληθεί η σημερινή (30/12) διά περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σε διαφορετική περίπτωση η παράταξή του  του δεν θα συμμετάσχει. Ταυτοχρόνως, ο κ. Σγουρός κατηγορεί τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για ευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σγουρού:
«Την ημέρα που δημοσιεύθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης το πλήρες κείμενο της καθαρογραμμένης απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος της Κυβέρνησης της ΝΔ για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, και κρίθηκαν παράνομες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί (αλλά και όσες ληφθούν με την ίδια σύνθεση από 1η Δεκεμβρίου και μετά), η παράταξη του κ. Πατούλη προγραμμάτισε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους, δια περιφοράς. Χωρίς δηλαδή να γίνει καν συνεδρίαση (ούτε δια ζώσης, ούτε με τηλεδιάσκεψη). Μας καλεί απλώς να στείλουμε την ψήφο μας (με ένα ναι ή όχι) σε ηλεκτρονικό μήνυμα εντός λίγων ωρών.
Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, δεν πατάνε στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, και κρύβονται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή, για να αποφύγουν το διάλογο και τις απαντήσεις.
Και τώρα, έφτασαν στο έσχατο σημείο να θέλουν να μη γίνει καν συνεδρίαση. Μας ζητούν  να στέλνουμε απλώς με ένα μήνυμα αν συμφωνούμε με ότι λένε ή όχι. 
Αναρωτιόμαστε: Έχουν επίγνωση ότι διοικούν μια Περιφέρεια; Ξέρουν τι σημαίνει ο όρος Δημοκρατικές Διαδικασίες; Έχουν επίγνωση για την φασιστική και κατάπτυστη κατρακύλα τους; Ξέρουν άραγε ότι η στοιχειώδης προσήλωση στη Δημοκρατία, επιβάλλει τη λειτουργία του ανώτερου συλλογικού οργάνου; Έχει άραγε τέλος αυτός ο κατήφορος που οδηγούν την Περιφέρεια Αττικής; Τόσο ανεξέλεγκτοι νιώθουν; Τέτοια περιφρόνηση στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου; Γνωρίζει η Κυβέρνηση αυτές τις τακτικές; Τις εγκρίνει; Πόση υποβάθμιση πια να αντέξει  ένας θεσμός, από έναν Περιφερειάρχη διαρκώς κρυπτόμενο;
Καλούμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη να αναβάλλει την 25η/30-12-2022 συνεδρίαση του Π.Σ. και να ορίσει νέα δια ζώσης. Σε περίπτωση που δεν αναβληθεί το Συμβούλιο η Παράταξή μας δεν θα συμμετέχει

Share.

Comments are closed.