Süddeutsche Zeitung: Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της κατατρεγμένης αθώας – H βελγική δικαιοσύνη βλέπει κίνδυνο συσκότισης

0

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά, πως η βελγική δικαιοσύνη, «βλέπει» κίνδυνο συσκότισης του σκανδάλου του Qatargate που συγκλονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate αναφέρεται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως η εμπλοκή της Εύας Καϊλή βλάπτει ολόκληρο το Ευρωκοινοβούλιο.
Σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα με τίτλο «Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της κατατρεγμένης αθώας», και υπότιτλο «Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες», εστιάζει στην εμπλοκή της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την παράταση της προφυλάκισής της για έναν ακόμη μήνα.
Το δημοσίευμα, μάλιστα, αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Εύας Καϊλή πως η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή οφείλεται στους φόβους για απαγωγή της από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ. Και εκτιμά πως η βελγική δικαιοσύνη, «βλέπει» κίνδυνο συσκότισης του σκανδάλου.
«Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή χρησιμοποιούν τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου ως σκηνικό για να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς: μια νέα γυναίκα και μητέρα σαν κατατρεγμένη αθώα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει το δημοσίευμα της SZ.
Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα γράφει: «Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή
Η Süddeutsche Zeitung υποστηρίζει ότι «η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των “Βρυξελλών” φαίνεται να επιβεβαιώνονται».

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου του δημοσιογράφου Josef Kelnberger, από τις Βρυξέλλες, της γερμανικής εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitungμε τίτλο «Eva Kaili in der Rolle der verfolgten Unschul», στα γερμανικά πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.