Ζαχάροβα: Εχθρική κίνηση προς τη Ρωσία η παράδοση S-300 στην Ουκρανία

0

Η Ρωσία θεωρεί “εχθρική” ενέργεια προς τη Μόσχα την πιθανή προμήθεια της Ουκρανίας με συστήματα αεράμυνας S-300, δήλωσε σήμερα το απόγευμα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα με γραπτή δήλωσή της.
«Θεωρούμε ότι τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού (ή) σοβιετικού τύπου είναι ανοιχτά εχθρικά προς τη Ρωσία», ανέφερε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η ίδια επεσήμανε ότι η Αθήνα έχει δηλώσει την ετοιμότητά της να στείλει S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία. Η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν ανησυχεί για τους κινδύνους να καταστεί «άμεσος συνεργός» της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Υπάρχει μια πλήρης αδιαφορία από την ελληνική πλευρά για τους διεθνείς περιορισμούς στο εμπόριο όπλων», είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στην Ουκρανία θα παρακολουθείται και θα καταστρέφεται από τον ρωσικό στρατό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι έτοιμη να στείλει συστήματα αεράμυνας S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ «εγκαταστήσουν το σύστημα Patriot στη θέση τους».

Share.

Comments are closed.