Σταμάτης Μαλέλης: Επάγγελμα ΠΑΣΟΚ, αυτή η συμφορά

0

Μέσα στη δίνη των εξελίξεων και των πολλαπλών γεγονότων που διαδραματίζονται με αφορμή τη σύλληψη της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, είναι απολύτως αναγκαίο να θέσουμε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων.
Είναι βέβαιο ότι κάποιους θα στεναχωρήσω. Όμως πολλές φορές η αναγκαία αλήθεια και το πέρασμα από τον μύθο στην πραγματικότητα είναι σκληρές.
Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ διανύει μία μεταβατική περίοδο. Από την πλήρη απαξίωση του 2015 κατάφερε χάρη στη Φώφη Γεννηματά  να σταθεί στα πόδια του και να ατενίσει με αισιοδοξία το άμεσο μέλλον.
Η εκλογική διαδικασία που ακολούθησε, και η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη δημιούργησε σημαντικές προσδοκίες. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν και πάλι σαφής.
Να αναγεννηθεί και να αποτελέσει τον κύριο πόλο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Πέρα από τα όποια λάθη έγιναν και που κράτησαν το κόμμα σε διψήφια μεν αλλά χαμηλά νούμερα, δεν υπολογίστηκε σωστά και η μετάλλαξη κάποιων που δήλωναν ΠΑΣΟΚ αλλά των οποίων η αξία των ιδεών είχε περιθωριοποιηθεί.
Για πολλά χρόνια αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μέσα στα κέντρα ή κοντά στην εξουσία. Για ορισμένους οι ιδέες και οι αρχές έγιναν περιττά εξαρτήματα.
Στο διάστημα των δύο ετών που διατέλεσα γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, στο πλευρό της Γεννηματά, αλλά και στο διάστημα των περιοδειών μου ως υποψηφίου έζησα το φαινόμενο που σήμερα αποκαλώ «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ». Διένυσα πολλά χιλιόμετρα αρνητικών εκπλήξεων.
Είδα στελέχη του δήλωναν ΠΑΣΟΚ να συνεργάζονται για μία καρέκλα με ακροδεξιούς.
Γνώρισα στελέχη με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ – υποτίθεται – να υποστηρίζουν θέσεις που κάποτε θα αποτελούσαν λόγο αποπομπής.
Γνώρισα στελέχη που απλώς δήλωναν ΠΑΣΟΚ και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης πήγαιναν από τον ένα υποψήφιο στον άλλον όπως κάνουν οι επαγγελματίες. Της ώσμωσης με τον κυνισμό.
Όλα στον βωμό της σχέσης με την εξουσία. Του εναγκαλισμού με αυτή. Της καρέκλας.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει αμέσως να πάρει μέτρα. Να χτυπήσει τις ελαφρές συνειδήσεις. Να αποβάλει από το κόμμα όλους αυτούς που χωρίς ίχνος ηθικής πουλάνε το όνομα του ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα.
Το «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ» πρέπει να εκλείψει. Άμεσα και χωρίς χρονοτριβή. Διαφορετικά τα φαινόμενα Καϊλή θα επαναλαμβάνονται και εμείς απλώς θα πέφτουμε από τα σύννεφα.
Πηγή: in.gr

Share.

Comments are closed.