Με φωτογραφίες του 16χρονου αντιεξουσιαστές και Ρομά έξω από τα δικαστήρια – Ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού [Φωτο – Βίντεο]

0

Ολοκληρώθηκε η απολογία του 34χρονου αστυνομικού, ο οποίος πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Παρασκευής το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις κάμερες και συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια.
Την ίδια ώρα Ρομά και ομάδες αριστεριστών και αντιεξουσιαστών και άλλων πολιτικών χώρων, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια, ζητώντας την προφυλάκιση του αστυνομικού, με το κλίμα να παραμένει έκρυθμο όπως και τις προηγούμενες ημέρες.
Οι Ρομά έφτασαν στο δικαστικό μέγαρο, με κάποιους από αυτούς να κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Παναγιώτης Σαμπάνης: Θέλουμε δικαιοσύνη
Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά, Παναγιώτης Σαμπάνης, ανέφερε πως όλοι – και οι Ρομά και οι γονείς και η σύζυγός του 16χρονου- ζητούν δικαιοσύνη εκφράζοντας την άποψη πως ο αστυνομικός πρέπει να προφυλακιστεί
Έκανε έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία στη διάρκεια των συγκεντρώσεων και να παραμείνουν ήρεμοι.


Οι
Ρομά έκαψαν 20ευρα
Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους Ρομά έβγαλαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και τα έκαψαν επιδεικτικά, φωνάζοντας πως «ο παιδί έφαγε τη σφαίρα για 20 ευρώ» και πως «τα λεφτά δεν έχουν αξία».

Η υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού
Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που -όπως υποστηρίζει- διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Share.

Comments are closed.