«Πράσινο φως» για την κατασκευή του 17ου Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Σχολείου Χαλανδρίου

0

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του 17ου Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Σχολείου Χαλανδρίου, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης ωρίμανσης, η οποία θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ.
Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.
Η χρηματοδότηση για το Χαλάνδρι, ύψους 407.000 ευρώ, αφορά το ιδιόκτητο οικόπεδο Ο.Τ. 116 του Δήμου, στις οδούς Φαίδρας και Λητούς, στο Πάτημα.
Ο δρόμος για τη δημιουργία του 17ου Δημοτικού άνοιξε το 2015, με την παραχώρηση από το Δήμο του χώρου των 9.171 τ.μ. στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές), ενώ το Δεκέμβριο του 2018 υπογράφηκε και η σχετική σύμβαση με την ΚΤΥΠ για την εκπόνηση των μελετών.

Γιώργος Πατούλης: Χρέος μας να μεριμνούμε ώστε τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται σε σύγχρονα σχολεία
Τη βούληση της διοίκησης να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και εξήρε τη συνεργασία με τα στελέχη της Κτ.Υπ. Α.Ε. κάνοντας λόγο για μία αρμονική συμπόρευση, με απτά αποτελέσματα. «Οι Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, με την αρωγή και επίβλεψη της διαχειριστικής μας αρχής την οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά στο πρόσωπο του προϊστάμενου κ. Δ. Δρόση, κινήθηκαν τάχιστα, έτσι ώστε να γίνουν οι ενέργειες δημοπράτησης και να είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις ακόμα τριών μελετών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το μεγαλύτερο πρόγραμμα ωρίμανσης σχολικών κτιρίων υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ και στηρίζει τους μαθητές, τους γονείς και τις τοπικές κοινωνίες. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, κάνουμε την Αττική κάθε μέρα και καλύτερη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Σίμος Ρούσσος: Αποφασιστικό βήμα για την κάλυψη μιας μεγάλης ανάγκης
«Η υπογραφή της σύμβασης εκπόνησης της μελέτης για το 17ο δημοτικό είναι για μας διπλή χαρά. Πριν από όλα, γιατί αποτελεί αχτίδα αισιοδοξίας σε μια ολοένα και πιο ζοφερή για τη νεολαία επικαιρότητα. Κατά δεύτερο, γιατί επιτέλους γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την κάλυψη μιας μεγάλης ανάγκης», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης και πρόσθεσε:

«Χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια από το 2015, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρηθεί στην ΚΤΥΠ του ακίνητο, και 4 χρόνια από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης, τον Νοέμβριο του 2018.
Οφείλω θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους της ΚΤΥΠ, ιδιαίτερα στο Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ κ. Θ. Κυριαζόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Θ. Γιάνναρη, τον πρόεδρο κ. Τ. Κατσίπο, για τη σταθερότητα, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισαν το θέμα. Επίσης, στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ένταξη της σχετικής μελέτης στο ΕΣΠΑ.
Ελπίζουμε ότι γρήγορα θα ακολουθήσει και η ένταξη της κατασκευής του 6ου Λυκείου, όπως έχει εκτενώς συζητηθεί και ωριμάσει
», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Share.

Comments are closed.