«Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023» – Μάνος Κρανίδης: Επί 2 έτη είναι σε εκκρεμότητα πρόταση μας για ορθή δέσμευση και διατήρηση δημοτικών χώρων

0

Κριτική στη διοίκηση του Δήμου κάνει η παράταξη «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» με επικεφαλής τον Μάνο Κρανίδη, διότι «εκκρεμεί επί δύο έτη» η πρόταση της για «το μελετημένο σχέδιο ορθής δέσμευσης και διατήρησης δημοτικών χώρων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023»
«Ένα σοβαρό ζήτημα για την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας είναι η δέσμευση χώρων μέσω της διαδικασίας της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης για τη  δημιουργία δημοτικών χώρων, κοινόχρηστων, πρασίνου και εκπαιδευτικών μονάδων, βάσει του ρυμοτομικού σχεδίου που ισχύει.
Με τον νόμο 4759/2020, που βρίσκεται εν ισχύ, η Πολιτεία προσπάθησε να εφαρμόσει μια νέα διαδικασία ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, ώστε να μην παραμένουν εσαεί δεσμευμένοι οι χώροι αυτοί, οι οποίοι κατά κύριο λόγω ανήκουν σε ιδιώτες. Ειδικότερα, υποχρεώνει τους Δήμους εντός 6 μηνών, ένα διάστημα αναίτια μικρό και περιορισμένο, από την κατάθεση αίτησης του εκάστοτε ιδιοκτήτη του δεσμευμένου ακινήτου για άρση αυτής, είτε να προχωρήσουν σε άρση της απαλλοτρίωσης και συνεπώς στην αποδέσμευση του ακινήτου, είτε στην άρση και επανυποβολή της απαλλοτρίωσης με την άμεση δέσμευση του ποσού της αποζημίωσης προς τον εκάστοτε ιδιοκτήτη στον προϋπολογισμό του Δήμου. Οι κύριοι λόγοι που πρέπει να συντρέχουν είναι βάσει του Ν.4759 άρθρο 88 παρ.3 «
α) σοβαροί πολεοδομικοί λόγοι επιβάλλουν τη διατήρηση του ακινήτου ή μέρους αυτού ως κοινόχρηστου ή κοινωφελούς χώρου, και β) ο οικείος δήμος διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για την άμεση καταβολή της προσήκουσας αποζημίωσης στους δικαιούχους, που αποδεικνύεται με την εγγραφή της προσήκουσας αποζημίωσης σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό του οικείου δήμου»
Το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει έντονα και το δικό μας Δήμο το συγκεκριμένο ζήτημα. Η θέση και πρόταση μας που έχει γίνει αποδεκτή στο δημοτικό συμβούλιο, και έχει επανειλημμένα υπενθυμίσει ο Μάνος Κρανίδης είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί κανένας χώρος που έχει δεσμευτεί για κοινόχρηστους σκοπούς και ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η καταγραφή των δεσμευμένων ακινήτων από το Δήμο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό αυτών και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να δεσμευθούν στον εκάστοτε προϋπολογισμό του έτους που θα ενταχθούν. Σκοπός όλων αυτών είναι να δύναται μια σωστή και ορθολογική Διοίκηση του Δήμου να ιεραρχήσει τις ανάγκες, να προετοιμάσει, προγραμματίσει και εκτελέσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και χρηματοδοτήσεις για την πραγματική και ουσιαστική αξιοποίηση των χώρων αυτών προς εξυπηρέτηση των πολιτών του Χαλανδρίου.
Αυτή είναι η φιλοσοφία μας για μια νέα διοίκηση με νέες ιδέες που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας.
Είναι όλες προτάσεις έργων εξαιρετικά αναγκαίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που όμως επί 8 έτη δεν έχει υλοποιήσει η σημερινή δημοτική αρχή, και μπορούν να υλοποιηθούν με διάφορες   πηγές χρηματοδότησης. Ενσωματώνονται στην λογική της παράταξης μας της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, με στήριξη των θετικών δράσεων, συνεχείς προτάσεις για ένα καλύτερο Χαλάνδρι και για την αντιμετώπιση των διαχρονικών αστοχιών και παραλείψεων.
Η δημοτική μας παράταξη
αποτελεί στην κοινωνία του Χαλανδρίου το βασικό δυναμικό νέο πόλο σύνθεσης προτάσεων και συσπείρωσης συμπολιτών μας,  για την δημιουργία μιας νέας διαφορετικής φιλοσοφίας και πρότασης διοίκησης του Δήμου το 2023. Μιας νέας πρότασης που έχει ως πυρήνα πρώτα το Χαλάνδρι και την ανάδειξη του σε κορυφαίο τόπο ποιότητας ζωής. Δύναμη μας η αγάπη για την πόλη, η συλλογική δημοκρατική πράξη, η σύνθεση άξιων ανθρώπων, η διαρκής βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του Δήμου, και τελικά η πίστη μας ότι μπορούμε καλύτερα για όλους.
Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης,
Μάνος Κρανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής “Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023”
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου
»

Share.

Comments are closed.