Δημαδάμα – Κεφαλογιάννη – Αχτσιόγλου, μαζί για τις γυναίκες – Με αφορμή το βιβλίο της Αγγελικής Σπανού

0

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με αφορμή το βιβλίο της Αγγελικής Σπανού «Η καλύτερή μου φίλη», προετοιμάζεται για τις 8 Δεκεμβρίου (στις 18.00, στο Θέατρο Επί Κολωνώ) με πρωτοβουλία του παραρτήματος Αθήνας της Ένωσης Γυναικών.
Η πρόεδρός του, Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσκάλεσε την Όλγα Κεφαλογιάννη της ΝΔ και την Έφη Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, να αναζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν μια πολιτική απάντηση για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
Αφορμή για αυτή τη συζήτηση που θα γίνει είναι το τελευταίο βιβλίο της δημοσιογράφου Αγγελικής Σπανού «Η καλύτερή μου φίλη», από τις εκδόσεις Τόπος, μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από πραγματικές ιστορίες έμφυλης βίας.
Η συγκυρία δεν ευνοεί απλώς τέτοιους προβληματισμούς, τους επιβάλλει. Πόσο μάλλον όταν η Όλγα Κεφαλογιάννη και Εφη Αχτσιόγλου έχουν πρωταγωνιστική παρουσία στα κόμματά τους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό, όμως, που συμβολικά δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην πρωτοβουλία είναι ότι δημιουργείται ένα πλαίσιο σύνθεσης και διακομματικής συνεννόησης σε μια συνθήκη ακραίας πόλωσης και τοξικότητας στην πολιτική ζωή.
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να καβγαδίζουν στο ίδιο πάνελ, αρκετές φορές χάνοντας το μέτρο. Και με αυτή την έννοια, είναι έκπληξη η συνάντηση Κεφαλογιάννη-Αχτσιόγλου πάνω σε κοινές αγωνίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η συγγραφέας δεν ξαφνιάστηκε από την ανταπόκριση της Ολγας Κεφαλογιάννη και Εφης Αχτσιόγλου στην πρόσκληση της Ζέφης Δημαδάμα, γιατί ξέρει ότι και οι δύο αυτές κυρίες ενδιαφέρονται επί της ουσίας γι αυτό το εκρηκτικό κοινωνικό ζήτημα, έχουν γνώση, άποψη, προτάσεις και θάρρος.
Ο χώρος, το Θέατρο Επί Κολωνώ, επελέγη για αυτή την εκδήλωση γιατί εκεί παίζεται ο «Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Είναι η ιστορία πολλαπλών βιασμών της 15χρονης Αφέντρας, που αφού “χάλασε” χάνοντας την παρθενιά της, δέχθηκε ανελέητη ψυχολογική βία από τον πατέρα της και την αδερφή της, από τη γειτονιά, τις αρχές και τη Δικαιοσύνη.

Share.

Comments are closed.