H Κίνα πλημμυρίζει με πορνό το Twitter για να… σβήσει τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του «μηδενικού κορονοϊού»

0

«Sex bots» στην υπηρεσία της κυβέρνησης του Πεκίνου για να μην μπορούν οι χρήστες να εντοπίσουν πληροφορίες για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Συγκεκριμένα διάφοροι λογαριασμοί με πορνογραφικό υλικό πλημμυρίσαν το Twitter σε μια προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης «να καταπνίξει τις αναφορές χρηστών για τις διαδηλώσεις «που έχουν ξεσπάσει σε πολλές μεγάλες πόλεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής περί μηδενικού Covid.
Μέσω, λοιπόν,
Έτσι λοιπόν αν κάποιος χρήστης του twitter ξεκινήσει μια αναζήτηση για τις μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που είναι σε εξέλιξη στην Κίνα, λόγω των «sex bots», δηλαδή ψεύτικων πορνογραφικών λογαριασμών, πέφτει πάνω σε αναρτήσεις με σέξι φωτογραφίες και ερωτικά βίντεο, αλλά και διαφημίσεις συνοδών πολυτελείας και αυτό συμβαίνει όταν ένας χρήστης αναζητά πληροφορίες με τα ονόματα των κινεζικών πόλεων όπου γίνονται οι διαδηλώσεις γραμμένα στα κινεζικά.
Για παράδειγμα στην αναζήτηση της λέξης Πεκίνο «北京» θα βρεις

 


Αλλά και πραγματικά βίντεο από τα επεισόδια


Αμερικανοί αναλυτές του Παρατηρητηρίου για το Διαδίκτυο του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, εντόπισαν αυτό το τέχνασμα το Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που αποσκοπεί, όπως εκτιμούν, στο «να συγκαλυφθεί η μεγάλη κλίμακα των διαδηλώσεων κατά των lockdown στην Κίνα».
Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την αποκάλυψη είναι ο Άλεξ Στάμος, Ελληνοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.
Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου για το Διαδίκτυο του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ είπε στην Washington Post ότι η ομάδα του εργάζεται για να καθορίσει πόσο διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι το τέχνασμα του Πεκίνου.
Σύμφωνα με την Washington Post, εργαζόμενος στο Twitter είπε ότι η εταιρεία γνώριζε το πρόβλημα και εργαζόταν για να το επιλύσει.
Τα αποτελέσματα στην αναζήτηση είναι «50% πορνό και 50% διαμαρτυρίες», όπως είπε σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, ειδικός σε θέμα Κίνας, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα. «Μόλις έκανα τρία – τέσσερα σκρολαρίσματα στη ροή των αποτελεσμάτων μου για να δω αναρτήσεις από νωρίτερα και ήταν όλα πορνό», πρόσθεσε.

Share.

Comments are closed.