«Sex bots» στην υπηρεσία της κυβέρνησης του Πεκίνου για να μην μπορούν οι χρήστες να εντοπίσουν πληροφορίες για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Συγκεκριμένα διάφοροι λογαριασμοί με πορνογραφικό υλικό πλημμυρίσαν το Twitter σε μια προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης «να καταπνίξει τις αναφορές χρηστών για τις διαδηλώσεις «που έχουν ξεσπάσει σε πολλές μεγάλες πόλεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής περί μηδενικού Covid.
Μέσω, λοιπόν,
Έτσι λοιπόν αν κάποιος χρήστης του twitter ξεκινήσει μια αναζήτηση για τις μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που είναι σε εξέλιξη στην Κίνα, λόγω των «sex bots», δηλαδή ψεύτικων πορνογραφικών λογαριασμών, πέφτει πάνω σε αναρτήσεις με σέξι φωτογραφίες και ερωτικά βίντεο, αλλά και διαφημίσεις συνοδών πολυτελείας και αυτό συμβαίνει όταν ένας χρήστης αναζητά πληροφορίες με τα ονόματα των κινεζικών πόλεων όπου γίνονται οι διαδηλώσεις γραμμένα στα κινεζικά.
Για παράδειγμα στην αναζήτηση της λέξης Πεκίνο «北京» θα βρεις
Do you like my pokemon? #北京 #北京线下 pic.twitter.com/axaUC9Y44t
— 慧姐姐 (@SharonJ15492456) November 28, 2022
AtN>ith vigorous pen a1 i don’t know you lover 0.0Z31A2 #上海 #郑州 #东莞 pic.twitter.com/OlC9jGhlu5
— 💗如烟💗视频1v1看主页㊙️欢迎下载/裸聊/磕炮/视频 (@SafiraGomez14) November 28, 2022
Αλλά και πραγματικά βίντεο από τα επεισόδια
三十三年前的六四北京碾压大学生的一幕,昨天在上海又重演!!!
pic.twitter.com/CcwNb26JZQ— 寒江独钓 (@dudiaohan1) November 28, 2022
我靠 北京的朋友真的到了四通桥下抗议了!
距离彭载舟事件才刚刚过去一个多月!
— QINGEN XU 徐勤根 (@QingenXu) November 27, 2022
Αμερικανοί αναλυτές του Παρατηρητηρίου για το Διαδίκτυο του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, εντόπισαν αυτό το τέχνασμα το Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας που αποσκοπεί, όπως εκτιμούν, στο «να συγκαλυφθεί η μεγάλη κλίμακα των διαδηλώσεων κατά των lockdown στην Κίνα».
Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την αποκάλυψη είναι ο Άλεξ Στάμος, Ελληνοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.
Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου για το Διαδίκτυο του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ είπε στην Washington Post ότι η ομάδα του εργάζεται για να καθορίσει πόσο διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι το τέχνασμα του Πεκίνου.
Σύμφωνα με την Washington Post, εργαζόμενος στο Twitter είπε ότι η εταιρεία γνώριζε το πρόβλημα και εργαζόταν για να το επιλύσει.
Τα αποτελέσματα στην αναζήτηση είναι «50% πορνό και 50% διαμαρτυρίες», όπως είπε σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, ειδικός σε θέμα Κίνας, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα. «Μόλις έκανα τρία – τέσσερα σκρολαρίσματα στη ροή των αποτελεσμάτων μου για να δω αναρτήσεις από νωρίτερα και ήταν όλα πορνό», πρόσθεσε.