Σόου Πούτιν με δήθεν «μητέρες νεκρών στρατιωτών»: Αποδεικνύεται ότι είναι ηθοποιοί, βουλευτές και κρατικοί υπάλληλοι

0

Η συνάντηση που διοργάνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με γυναίκες που παρουσιάστηκαν ως μητέρες στρατιωτών, αποδεικνύεται στημένη. Συγκριμένα τουλάχιστον εννέα από τις δεκαεπτά γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα γαλλικής δεξαμενής σκέψης, ήταν ηθοποιοί, υπάλληλοι υπουργείων ή ακόμα και βουλευτές του κόμματος του Πούτιν.
Ο Γάλλος αναλυτής, ιστορικός Σεντρίκ Μας (Cedric Mas),, πρόεδρος της δεξαμενής σκέψης  Institut Action Résilience, αποκαλεί τη «σκηνοθετημένη συνάντηση» του Πούτιν με τις «μητέρες στρατιωτών στο Κρεμλίνο», ως «τσάι προπαγάνδας».


Και παρουσίασε μια φωτογραφία που δείχνει ότι οι δήθεν μητέρες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, είναι γυναίκες πιστές στο καθεστώς και συνεργάτες των κρατικών υπηρεσιών.


Μπροστά στις κάμερες, ο Πούτιν τις είχε διαβεβαιώσει ότι συμμερίζεται τον πόνο τους. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την έρευνα που παρουσιάζει ο Μας, «οι περισσότερες από τις γυναίκες που προσκλήθηκαν ήταν υπάλληλοι υπουργείων, ηθοποιοί και ακόμη και εκλεγμένες αξιωματούχοι του καθεστώτος Πούτιν».
Ο Γάλλος ιστορικός δίνει το παράδειγμα μιας γυναίκας που ήταν παρούσα στη συνάντηση κραδαίνοντας το πορτρέτο του γιου της που σκοτώθηκε στην Ουκρανία. Η γυναίκα φαίνεται στις φωτογραφίες να κραδαίνει το πορτρέτο του γιού της που δήθεν σκοτώθηκε στο μέτωπο, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.
Σημειώνει ωστόσο ότι «το μόνο πρόβλημα είναι ότι παλιότερες φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι ο άνδρας σκοτώθηκε πολύ πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, το 2019, στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές περιοχή του Λουγκάνσκ».


Για άλλες δύο από τις κυρίες που υποδέχθηκε ο Πούτιν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, αναφέρεται ότι πρόκειται για ηθοποιούς. Οι γυναίκες έχουν σημειωθεί με τετράγωνο και η αλήθεια είναι ότι η ομοιότης είναι…πέραν πάσης αμφιβολίας.
Μεταξύ των άλλων γυναικών που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Πούτιν, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV τονίζει την παρουσία της προέδρου μιας ένωσης υπέρ του Πούτιν, της Ναντέζνα Ουζούνοβα, καθώς και της βουλευτού του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Όλγα Μπελτσέβα.

Share.

Comments are closed.