Σοσιαλιστική Διεθνής: Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη στον Πέδρο Σάντσεθ – Επίτιμος Πρόεδρος ο Παπανδρέου, αντιπρόεδρος η Λάμψα

0

Τα συγχαρητήριά του προς τον πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ για την εκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανάφερε χαρακτηριστικά πως «συγχαίρω τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, για την εκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».
Στη συνέχεια τόνισε ότι οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία: «Μπροστά μας υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία με προοδευτικές πολιτικές για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και εμπέδωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».
Τέλος τόνισε ότι είναι  ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα και την παράταξή η προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας και την παράταξή μας το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επί 16 χρόνια. Η απόφαση μάλιστα του Συνεδρίου να οριστεί Επίτιμος Πρόεδρος αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του» αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Επίτιμος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη ως Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αφού προηγουμένως,  την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, μετά από 17 χρόνια, παρέδωσε την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος μάλιστα εξελέγη «δια βοής».
Σήμερα, στο συνέδριο, στο οποίο μετέχουν 132 σοσιαλιστικά ή σοσιαλδημοκρατικά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο, ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη ως Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
«Πάλεψα για μία νέα ηγεσία στη Σοσιαλιστική Διεθνή πιστή στις αρχές και τις αξίες τις παγκόσμιας πολιτικής μας οργάνωσης.
Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έγινε να είμαι Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και με χαρά παραδίδω την σκυτάλη στον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez και την Benedicta Lasi, την πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από την Αφρική», έγραψε ο Γιώργο Παπανδρέου στο facebook

Η Πωλίνα Λάμψα αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Η Πωλίνα Λάμψα, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Συνέδριο, που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Η εκλογή της κ. Λάμψα υπογραμμίζει τους ισχυρούς δεσμούς της παράταξής με τα αδελφά σοσιαλιστικά κόμματα παγκοσμίως.

Share.

Comments are closed.