Αίγυπτος: Βρέθηκαν μούμιες με χρυσές γλώσσες στο Δέλτα του Νείλου

0

Aρκετές μούμιες με χρυσές γλώσσες εντόπισαν η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή σε αρχαίους τάφους στο Δέλτα του Νείλου, στην Αίγυπτο.
Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/11) το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, η σπουδαία αυτή ανακάλυψη έγινε στην επαρχία Μενούφια (Menoufia ), που βρίσκεται κοντά στο Κάιρο.
Οι τάφοι χρονολογούνται από διαφορετικές εποχές, συμπεριλαμβανομένης της Ύστερης της αρχαίας Αιγύπτου και της Ελληνορωμαϊκής Περιόδου. Οι μούμιες δεν ήταν καλοδιατηρημένες, κάτι που υποδηλώνει ότι πιθανότατα οι τάφοι είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης αρκετούς σκελετούς τυλιγμένους με φύλλα χρυσού, αγγεία και υλικά που χρησιμοποιούνταν στη μουμιοποίηση.
Ο αρχαιολόγος Μπαχά αλ Νάγκαρ (Bahaa Al-Nagar) εξήγησε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ότι «η χρυσή γλώσσα αποσκοπούσε στο να διασφαλιστεί η ομιλία στη μεταθανάτια ζωή». Συμπλήρωσε ότι στη μουμιοποίηση «υψηλών προσώπων» ήταν σύνηθες να διακοσμούνται με χρυσό το προσωπείο, τα δάκτυλα των άνω και κάτω άκρων και η γλώσσα. Και αυτό γιατί ο χρυσός αντέχει στον χρόνο και διατηρεί τη λάμψη του.

Share.

Comments are closed.