Παραπέμπεται σε δίκη πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης που κατηγορείται για βιασμό εκπαιδευτικού

0

Κατηγορούμενος για δύο βαρύτατα αδικήματα, αυτό του βιασμού, αλλά και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παραπέμπεται, σύμφωνα με πληροφορίες τοη δημοσιογράφου Βαγγέλη Κακάρα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, ένας 62χρονος και πρώην στέλεχος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που εδρεύει στη Λάρισα.
Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος, όπως είναι γνωστό, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, παύθηκε των καθηκόντων του στις 16 Νοεμβρίου 2021, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του μία 45χρονη και υφισταμένη του, καθηγήτρια, με την οποία υπηρετούσαν στην ίδια Υπηρεσία. Ο 62χρονος θα παραπεμφθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για να δικαστεί για τα δύο σε βάρος του αδικήματα, που φέρεται να έλαβαν χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, στα παράλια του Αγιοκάμπου, όπου είχε μεταβεί με το αυτοκίνητό του με την άλλοτε συνεργάτιδά του.
Το Βούλευμα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Ε», αποδέχεται την εισαγγελική πρόταση και παραπέμπει τον 62χρονο να δικαστεί ως υπαίτιο και για τις δύο πράξεις, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να προσδιοριστεί σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή αργότερα.
Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η 45χρονη καθηγήτρια μήνυσε τον Οκτώβριο του 2021 τον 62χρονο προϊστάμενό της, καταγγέλλοντας ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2021, και ενώ είχαν βγει για νυχτερινή διασκέδαση στον Αγιόκαμπο, εκείνος την εξανάγκασε με σωματική βία σε επιχείρηση και ανοχή γενετήσιων πράξεων μέσα στο αυτοκίνητό του, προσβάλλοντας έτσι τη γενετήσια αξιοπρέπειά της. Ο 62χρονος και η 45χρονη, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πρώην στελέχους, ο οποίος με τη φυσική του δύναμη έκαμψε την αντίσταση της καθηγήτριας και προχώρησε σε πράξεις που αναλυτικά περιγράφονταν και στη μηνυτήρια αναφορά.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης των όσων κατήγγειλε η 45χρονη διενεργήθηκε εργαστηριακός έλεγχος στο φόρεμά της από το Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Φόρεμα στο οποίο ανιχνεύτηκε βιολογικό υλικό που ταυτίστηκε με γενετικό υλικό του κατηγορούμενου, στοιχείο που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς για τις γενετήσιες πράξεις. Σημειώνεται πως ο 62χρονος «αρνείται την οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά εις βάρος της καταγγελλούσης», όπως είχε υπογραμμίσει με δήλωση ο συνήγορός του, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ακραία συκοφάντηση».
Να διευκρινιστεί τέλος ότι το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας διατηρεί την ισχύ των περιοριστικών όρων (απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα) που είχαν επιβληθεί σε βάρος του 62χρονου με διάταξη της Γ’ Ανακρίτριας μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις ιστοσελίδας onlarissa.gr, μεταξύ των άλλων το βούλευμα αναφέρει: «…εάν αυτές οι παραδοχές συνδυαστούν με το προφίλ του “οξύθυμου”, άτεγκτου και απαιτητικού προϊσταμένου (όπως εκτέθηκε ήδη στις αρχές της παρούσας σκέψης) περιγράφουν έναν άνθρωπο με οίηση εξουσίας, που περιχαρακώνει τις ενέργειες τού μέσα από την κραταιά υπηρεσιακή αυθεντία της, γεγονός όμως που καθιστά την όποια κατάχρησή της, όργανο για την διευκόλυνση των επιδιώξεών του. Υπό τις προεκτεθείσες παραδοχές καθίσταται προφανές ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κραταιά θέση του ως ανώτατος υπηρεσιακός παράγων, την χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει μία σταδιακά κλιμακούμενη, αδιόρατη αρχικά, απροσχημάτιστη στη συνέχεια, πίεση δημιουργώντας έτσι έναν αναπόδραστο κλωβό εξουσιαστικής κυριαρχίας για την εγκαλούσα, μέσα στον οποίο είχε την ευκαιρία να δράσει αποτελεσματικά για τις επιδιώξεις του».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε φτάσει και στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο είχε ενημερωθεί τόσο για τη μήνυση που είχε υποβληθεί όσο και για το αίτημα της για μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία, με αναφορά της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού. Μάλιστα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία διεξληγαγε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλ. Κόπτσης.

Share.

Comments are closed.