Νέα «βόμβα» Γιάννη Μαντζουράνη: Οι 10 κατηγορούμενοι για τη Novartis ήταν εξαρχής αθώοι! [ηχητικό]

0

Νέα «βόμβα» έριξε ο δικηγόρος και υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης, δηλώνοντας ότι ήταν εξαρχής αθώα τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis.
Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του (συνέντευξη στον Πάρι Καρβουνόπουλο) ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες. ο Γιάννης Μαντζουράνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7, είπε ευθέως ότι τα δέκα πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο, «σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξαρχής αθώοι».
Όταν ρωτήθηκε για το τι είχε γραφτεί και είχε λεχθεί για την υπόθεση, απάντησε ότι «αφορά τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ που τα έλεγαν και τα έγραφαν».
«Και τι σας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι και τώρα έτσι;», ρώτησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, για να λάβει την απάντηση από τον δικηγόρο: «Ακούστε, δεν με διαβεβαιώνει τίποτα. Γι’ αυτό είναι η εισαγγελική αρχή και η ανακριτική αρχή αρμόδια για να διασταυρώσει τα όσα λένε οι προστατευόμενοι μάρτυρες».
«Ο κάθε μάρτυρας μπορεί να λέει αλήθεια, μπορεί να λέει και παραμύθια», κατέληξε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Αναλυτικά ο διάλογος του Γιάννη Μαντζουράνη με το δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη:
Μαντζουράνης
: Ναι, όπου εκεί παρά τις χυδαίες επιθέσεις, το συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι δεν πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων και ότι είπαν όλη την αλήθεια, είναι ξεκάθαρη.

Δημοσιογράφος: Η οποία όμως αλήθεια δεν έστειλε και κανέναν στη φυλακή, έτσι;
Μαντζουράνης: Ποιον να στείλει στη φυλακή;

Δημοσιογράφος: Αυτούς που πήραν με τις τροχήλατες βαλίτσες με τα λεφτά.
Μαντζουράνης: Μισό λεπτάκι τώρα, μισό λεπτάκι. Δεν έστειλε στη φυλακή γιατί αρχειοθετήθηκαν και οι δέκα υποθέσεις.
Δημοσιογράφος: Ως έγκριτος νομικός ξέρετε ότι μια υπόθεση αρχειοθετείται, αν δεχθούμε ότι η Θέμιδα είναι τυφλή για να σας βοηθήσω, αρχειοθετείται όταν δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία…
Μαντζουράνης: Βεβαίως, αυτό λέω κι εγώ. Δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία και μέσα σε χρόνο «dt» που λέμε, μέσα σε ταχύτατο χρόνο, η αρμόδια εισαγγελέας, η κυρία Τουλουπάκη, την οποία υπερασπίζομαι στο Ειδικό Δικαστήριο, έθεσε επτά υποθέσεις στο αρχείο. Και μετά από λίγο, από κάμποσο καιρό τέθηκαν και οι υπόλοιπες τρεις, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξαρχής αθώοι. Αυτό λέω κι εγώ.

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά για θυμηθείτε τι γράφτηκε, τι λέχθηκε και από το Documento και από όλους τότε, ότι τα παίρνουν από τροχήλατες βαλίτσες.
Μαντζουράνης: Αφορά, προσέξτε, το τι γράφτηκε και το τι λέχθηκε αφορά τις εφημερίδες και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας που τα έλεγαν και τα έγραφαν.

Δημοσιογράφος: Και τι σας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι και τώρα έτσι;
Μαντζουράνης: Ακούστε, δεν με διαβεβαιώνει τίποτα, γι’ αυτό είναι η εισαγγελική αρχή και η ανακριτική αρχή αρμόδια να διασταυρώσει τα όσα λένε οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Γιατί ο κάθε μάρτυρας μπορεί να λέει την αλήθεια ή μπορεί να λέει και παραμύθια.

Ακούστε το απόσπασμα που αναφέρεται στη Novartis καθώς και ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στον Status 107,7:

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner