Τουρκία: Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης  [Βίντεο]

0

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για τραυματίες.
Η στιγμή της έκρηξης


Όπως αναφέρει η τούρκικη εφημερίδα Hurriyet, η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Istiklal στην περιοχή Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης
Στην περιοχή έφτασε  μεγάλος αριθμός υγειονομικών και αστυνομικών ομάδων, της πυροσβεστικής καθώς και ομάδων του AFAD (Πολιτική Προστασία).


Ο ανταποκριτής του DHA Hasan Yıldırım ανέφερε στη ζωντανή μετάδοση του CNN Türk ότι υπήρχαν 11 τραυματίες στην περιοχή του περιστατικού. 
Σχετικά με την έκρηξη, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια (Ali Yerlikaya) έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter
«Σήμερα, γύρω στις 16.20 (15.20 ώρα Ελλάδος), σημειώθηκε έκρηξη στην οδό Istiklal, πλατεία Taksim στη συνοικία Μπέγιογλου. Πλήθος ασθενοφόρων, αστυνομικών ομάδων, η πυροσβεστική και οι ομάδες AFAD εστάλησαν στο σημείο. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες. Νεότερες εξελίξεις θα κοινοποιηθούν αργότερα στο κοινό


Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από κατάστημα στην οδό Istiklal, περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Ταξίμ.


Ιμάμογλου: Ας μείνουμε μακριά από αναρτήσεις που μπορεί να προκαλούν φόβο και πανικό
Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου (Ekrem İmamoğlu), μοιράστηκε με ανάρτησή του στο twitter το ακόλουθο μήνυμα σχετικά με την έκρηξη:
«Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τις ομάδες της Αστυνομίας και της Υγείας σχετικά με την έκρηξη στην οδό Istiklal και να μείνουμε μακριά από θέσεις που μπορεί να προκαλέσουν φόβο και πανικό. Όλες οι σχετικές ομάδες θα παρέχουν υγιείς πληροφορίες στην περιοχή


Αργότερα επανήλθε με νεότερη ανάρτησή του
«Εύχομαι το έλεος του Θεού σε όσους έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην οδό Istiklal και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ακολουθήστε αυστηρά τις οδηγίες των ομάδων στον τόπο του εγκλήματος και μην βασίζεστε σε παραπλανητικές δημοσιεύσεις εκτός από επίσημες δηλώσεις.»


Πάντως το γεγονός ότι η  Αρχή Ελέγχου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων (RTUK) επέβαλε απαγόρευση στην μετάδοση ειδήσεων σχετικά με την έκρηξη αυξάνει την αγωνία για τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της φονικής έκρηξης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτόν τον πολυσύχναστο πεζόδρομο κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου υπάρχουν τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες, με τις πρώτες πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες.

Share.

Comments are closed.