Ήττα Πούτιν στην Ουκρανία: Η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από την στρατηγική πόλη της Χερσώνας

0

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε την Τετάρτη τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου λόγω των ουκρανικών επιθέσεων κοντά στη νότια πόλη Χερσώνα.


Η ανακοίνωση αυτή σηματοδότησε μια από τις σημαντικότερες υποχωρήσεις της Ρωσίας και ένα πιθανό σημείο καμπής στον πόλεμο, ο οποίος πλησιάζει στο τέλος του ένατου μήνα του.
Σε τηλεοπτικά σχόλια, ο στρατηγός Σεργκέι Σουρόβικιν, που έχει τη γενική διοίκηση του πολέμου, δήλωσε ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να τροφοδοτηθεί η πόλη της Χερσώνας, καθιστώντας ασύμφορες τις προσπάθειες άμυνας στην περιοχή. Είπε ότι πρότεινε να αναλάβουν αμυντικές γραμμές στην ανατολική όχθη του ποταμού.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά από εβδομάδες ουκρανικής προέλασης προς την πόλη και αγώνα δρόμου από τη Ρωσία για τη μετεγκατάσταση των περισσότερων από 100.000 κατοίκων της.
«Θα σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας και τη μαχητική ικανότητα των μονάδων μας. Το να τους κρατάμε στη δεξιά (δυτική) όχθη είναι μάταιο. Κάποιοι από αυτούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλα μέτωπα», δήλωσε ο Σουρόβικιν.

Share.

Comments are closed.