Με εισήγηση του Μπακογιάννη, μειώνονται κατά 5% τα δημοτικά τέλη για τους Αθηναίους 

0

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Καλημέρα», του ΣΚΑΙ, με τον Γιώργο Αυτιά., δήλωσε ότι «τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη μεγαλύτερη μείωση των δημοτικών τελών τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, κατά 5%». Πρόκειται για ένα στόχο που «ζύγιζε» εδώ και εβδομάδες η δημοτική Αρχή και πλέον κατέληξε και στο ποσοστό του «κουρέματος».
Η μείωση, όπως εξήγησε, θα είναι οριζόντια για όλους τους Αθηναίους, ενώ θα προβλέπεται και δυνατότητα ρύθμισης με δόσεις. «Όλα ακριβαίνουν, εμείς στο δήμο πρέπει να ανακουφίσουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με τη μείωση των τελών, θα συνεχίσουν τα έργα για την αναβάθμιση της πόλης. «Ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ. Έχουμε καταφέρει να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά χρήματα, κάτι που μας επιτρέπει να κάνουμε έργα στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης» υπογράμμισε.
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι στόχος είναι να πειστούν οι νέοι, και οι νέοι γονείς να επιστρέψουν στην Αθήνα και τις γειτονιές της. «Αυτό το διάστημα δουλεύουμε με τις παιδικές χαρές, τα πάρκα τα γήπεδα μπάσκετ, θα αντικαταστήσουμε όλα τα φωτιστικά της πόλης με led» σημείωσε καταλήγοντας.

Share.

Comments are closed.