Πύλος – Μεσσηνία: Εντυπωσιακή η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου – Για πρώτη φορά δεν κλήθηκε η Ρωσία [Βίντεο]

0

Η νύχτα έγινε μέρα και η ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου «ζωντάνεψε» ξανά σήμερα το βράδυ.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τίμησε την 195η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη φαντασμαγορική αναπαράσταση, την οποία απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν απόψε στην Πύλο.
Εντυπωσιακό πραγματικά το τελετουργικό της Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, με χιλιάδες κόσμου να κατακλύζουν την Πύλο.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε την αφήγηση του Δημήτρη Καραμπάτσου, το μουσικό – χορευτικό σχήμα του Πέτρου Κούρτη, αναπαράσταση της Ναυμαχίας, πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας είπε: “Φίλες και φίλοι, καλωσορίσατε στην όμορφη Πύλο, στην έδρα του Δήμου Πύλου – Νεστορος. Είμαστε σήμερα εδώ, 195 χρόνια από την Ναυμαχία του Ναβαρίνου για να τιμήσουμε τη λαμπρή αυτή σελίδα της ιστορίας μας. Νιώθουμε περηφάνια, χαρά, ελπίδα. Δηλώνουμε παρόντες στις εξελίξεις, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, παίρνουμε έμπνευση και ορμή από την δύναμη των προγόνων μας. Η ιστορία του τότε, μας ήθελε ενωμένους με τους συμμάχους. Σήμερα λέμε ξεκάθαρα, ότι θέλουμε να είμαστε μονιασμένοι με όλους. Ειρήνη, ομόνοια, συμπόρευση, σύμπλευση. Αυτά ζητάμε, για αυτά θα εργαστούμε. Αυτά μας δίδαξαν οι φιλέλληνες σύμμαχοι με τη στάση τους, κάτω από αυτό το εκτυφλωτικό φως, θα χαράξουμε το δικό μας δρόμο. Ευχόμαστε να απολαύσετε την αναπαράσταση, και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να ξαναβρεθούμε”.

Οργή από τη Ρωσική Πρεσβεία: Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν μας καλεί στην επέτειο του Ναυαρίνου
Οργισμένη η ρωσική διπλωματία από το γεγονός ότι η ρωσική πρεσβεία δεν προσκλήθηκε στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε στ ανάρτησή του στο twitter ότι: «το 1827, συμμαχικές δυνάμεις από τη Ρωσία, τη Βρετανία και τη Γαλλία νίκησαν αποφασιστικά τις Οθωμανικές δυνάμεις σε μια επική ναυμαχία στον κόλπο του Ναβαρίνου, στο Ιόνιο Πέλαγος. Η νίκη οδήγησε στην επιτέλους την ανεξαρτησία της Ελλάδας» η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, απαντώντας σε αυτή την ανάρτηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, αναφέροντας  χαρακτηριστικά:  «Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας δεν προσκλήθηκαν στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Τίθεται συχνά το ερώτημα: τι είναι «η παραχάραξη της ιστορίας»; Μας έδειξαν σήμερα ένα καλό παράδειγμα.»

Δείτε βίντεο του Best TV με την Αναπαράσταση Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

Share.

Comments are closed.