ΝΑΤΟ: Συνάντηση Νίκου Παναγιωτόπουλου- Χουλουσι Ακάρ στις Βρυξέλλες

0

Συνάντηση σαράντα λεπτών ε’ιχε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Παναγιωτόπουλος είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις και η εχθρική ρητορική.
«Τονίστηκε η σημασία της διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας», ανέφερε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που έχουν οι δύο υπουργοί Άμυνας μετά από πολύ καιρό και ιδίως μετά την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Άγκυρας. Η τελευταία επαφή των Παναγιωτόπουλου και Ακάρ ήταν τον περασμένο Ιούλιο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου είχαν συζητήσει να πέσουν οι τόνοι.
Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έχει επιδοθεί σε κρεσέντο προκλήσεων το τελευταίο διάστημα, πότε καλώντας τους Έλληνες να μάθουν κολύμπι και να προσέξουν μην επαναληφθεί το 1922 και πότε λέγοντας ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω και ότι η Αεροπορία και το Ναυτικό της Τουρκίας έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες.


Επιπλέον ο Έλληνας υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Ώστιν.( Lloyd J Austin).
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσω τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας» έγραψε ο ίδιος ο Λ. Ώστιν ανεβάζοντας και τη σχετική φωτογραφία με τον Ν. Παναγιωτόπουλο.


Χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών. Η συνάντηση διήρκεσε 22 λεπτά και στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ειρήνη.
Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όπως έγραψε και σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, τόνισε τη σημασία της συνοχής και της ενότητας ειδικά στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Share.

Comments are closed.