Συνελήφθη η μητέρα 12χρονης στον Κολωνό – Προφυλακίστηκαν οι δυο κατηγορούμενοι [Βίντεο]

0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό καθώς συνελήφθη η 38χρονη μητέρα της 12χρονης και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η βασική κατηγορία  που της αποδίδεται είναι η διακεκριμένη μαστροπεία  και γι’ αυτό ζητήθηκε από την Ανακρίτρια η σύλληψη της.
Η 33η Ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για την σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα , όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με την συμβολή της μητέρας του .
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα φαίνεται να έχει και κάποιες οικονομικές συναλλαγές με τον 53χρονο Ηλία Μίχο, οι οποίες ωστόσο μένει να διευκρινιστούν.

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό
Παράλληλα, στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας.
Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους, Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανίδη και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεσή τους» με το παιδί.
Ο 53χρονος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Σχετικά με τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία, ο κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμα στη σιωπή και δεν απάντησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας.
Παράλληλα, ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης ομολόγησε ότι συνευρέθηκε με το παιδί περισσότερες από μια φορές, έναντι αμοιβής. Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έδινε τα χρήματα στο κοριτσάκι και όχι στον 53χρονο.

Τι δήλωσε ο συνήγορος των δύο προφυλακισθέντων – «Για τι συναίνεση μιλάτε τώρα, για ένα ανήλικο 12 χρόνων;»
Νωρίτερα, ο Βασίλης Χρονόπουλος ορίστηκε συνήγορος των δύο προφυλακισθέντων, ο οποίος δήλωσε: «Προφυλακίστηκαν μόλις προ ολίγου με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι. Εγώ προσωπικά παρόλο που το πρωί δήλωσα και ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω –  επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπάγγελτων δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή –  υποχρεώθηκα από την ανακρίτρια να αναλάβω εγώ.
Μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε να γίνει η ανάκριση σήμερα ήταν απαιτούμενη η παράσταση δικηγόρου. Όσον αφορά στις κατηγορίες ο 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ως προς τις λοιπές κατηγορίες και οι δύο αρνούνται και ειδικά ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμα του για τη σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία, η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμη για να μπορέσει να βγει να πει αυτά που πρέπει να πει να αποδειχτεί η αλήθεια.
Αυτό που μπορώ να πω από το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει απέχει πάρα πολύ.
Από τη δικογραφία φαίνεται εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της12χρονης, αυτό φάνηκε και από τα στοιχεία της δικογραφίας.
Υπάρχουν διάφορα σημεία και αντιφάσεις και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων… Ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα γενικά για την κατηγορία, αποδέχτηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει. Για τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία δεν θέλει να πει κάτι…
Ο δεύτερος κατηγορούμενος η κατηγορία του ήταν πολύ μικρότερη και απολογήθηκε».
ΕρώτησηΥποστήριξε ότι υπήρχε συναίνεση του παιδιού;
ΣυνήγοροςΓια τι συναίνεση μιλάτε τώρα, για ένα ανήλικο 12 χρόνων;… Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει έχει πρόβλημα είναι το παιδί, το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά. Πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται.
Αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μπουν στη δικογραφία.
Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεσή μου. Είμαστε σε αναμονή.
ΕρώτησηΤο συγγενικό πρόσωπο τι εμπλοκή φέρεται να είχε;
ΣυνήγοροςΔεν μπορώ να πω κάτι άλλο θα το δείτε τις επόμενες ημέρες…»

Οι δηλώσεις της Δικηγόρου της 12χρονης

Βάσιμη η καταγγελία για τον οίκο ανοχής λέει η δικηγόρος
Σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης,  Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε ότι η ανήλικη θα δώσει αύριο στις αρχές συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με την ίδια, εκτιμάται ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον 53χρονο. Παράλληλα, χαρακτήρισε βάσιμες τις καταγγελίες της γυναίκας που βρέθηκε στη ΓΑΔΑ υποστηρίζοντας ότι έχει στην κατοχή της στικάκι με τον 53χρονο να εκδίδει το κοριτσάκι σε οίκο ανοχής.
«Είναι συγκλονιστικές οι εξελίξεις, άκουσα την κυρία που ήρθε προηγουμένως να δώσει κατάθεση στον ανακριτή
και γνωρίζω ότι αυτή η γυναίκα είναι τώρα και δίνει κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Εκτιμώ ότι οι ισχυρισμοί είναι πολύ βάσιμοι. Εκτιμώ ότι έχουν βάση οι ισχυρισμοί της (ιδιοκτήτριας οίκου ανοχής) και καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα στοιχείο συγκλονιστικό, εγώ με το που κατά κάποιο τρόπο έμαθα, έχω μία αίσθηση ότι είναι αλήθεια αυτό το γεγονός. Ναι πήγαινε στο στούντιο της. Το παιδί είναι σε σύγχυση, λέει πράγματα μετά λέει άλλα, αποκρύπτει πράγματα, ντρέπεται το παιδί, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τώρα στις επόμενες ώρες ή σήμερα ή αύριο θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η κ. Καρατζιώτη υποστήριξε ότι το παιδί έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά πολιτικοί και επώνυμοι ηθοποιοί.

Βίντεο με την Πρόεδρο των εκδιδόμενων γυναικών

Share.

Comments are closed.