Στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας έχουμε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης», λόγω μεταναστευτικού

0

Κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» που κήρυξαν οι βουλγαρικές αρχές για την αντιμετώπιση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών κατά μήκος των χερσαίων συνόρων Βουλγαρίας-Τουρκίας.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα έως τις 12:00 το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, αυξήθηκαν και τα μέτρα φρούρησης στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, όπου χθες εντοπίστηκε πλοιάριο που μετέφερε από την Τουρκία παράνομους μετανάστες.
«Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν επειγόντως οι επισκευές στις δασικές οδούς, ορισμένες από τις οποίες είναι δυσπρόσιτες και κατεστραμμένες», ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Δεμερτζίεφ μετά από επιθεώρηση του συνοριακού σταθμού Malko Tarnovo στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το βουλγαρικό κρατικό ραδιόφωνο.
«Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το κύμα των παράνομων μεταναστών που αυξάνεται καθημερινά, πρέπει να έχουμε τις συνθήκες για τη διευκόλυνση της κίνησης του εξοπλισμού μας εδώ στο πεδίο», πρόσθεσε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα για τη φύλαξη του θαλάσσιου χώρου της Βουλγαρίας σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό με τη σύλληψη 38 μεταναστών σε λέμβο στην περιοχή του ακρωτηρίου Σάμπλα. Όλοι οι επιβαίνοντες στη λέμβο ταυτοποιήθηκαν ως Αφγανοί και Σύριοι. Είκοσι δύο είναι άνδρες, οκτώ είναι γυναίκες, οκτώ είναι παιδιά, ένα εκ των οποίων βρέφος λίγων μηνών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη του Χάσκοβο, Μίνκο Αγκέλοφ, που μετέδωσε το ΒΤΑ, «για την περίοδο από τις αρχές του έτους έως τις 18 Σεπτεμβρίου, 103.998 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη Βουλγαρία μέσω της συνοριακής διάβασης με την Τουρκία. Πρόκειται για 3-4 φορές περισσότερους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών».
Ο ίδιος ανέφερε ότι, για την τρέχουσα εβδομάδα, ο αριθμός των μεταναστών που επιχείρησαν να παραβιάσουν τα σύνορα ήταν 5.864 και για την προηγούμενη εβδομάδα 5.254.
Περισσότερα (εδώ, εδώ κι εδώ)

Share.

Comments are closed.