Μεσολόγγι: Αφιερωματική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

0

Το 2022 αποτελεί ένα έτος με ιδιαίτερο συμβολικό και συναισθηματικό φορτίο, διότι  συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και συνεκδοχικά από τον βίαιο και αναγκαστικό τερματισμό της Ελληνικής παρουσίας στον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας  και της Ανατολικής Θράκης.
Ο Δήμος Μεσολογγίου θέλοντας να συμβάλει στη διατήρηση αυτής της μνήμης και να τιμήσει  τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στον τόπο μας , διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Σμύρνη 1922  Τι να θυμηθώ… Τι να ξεχάσω». Οι  αναμνήσεις    της  Γιασεμής, μιας γυναίκας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη γενέθλια γη,   θα μας ταξιδέψουν στη Σμύρνη του 1920 και μαζί μ΄ εκείνη  θα ζήσουμε τις στιγμές της δόξας, του μεγαλείου αλλά και του αφανισμού της πατρίδας της.
Συμμετέχουν:

  • η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,
  • τα Μέλη της Θεατρικής και της Χορευτικής Ομάδας ενηλίκων του «Πολιτιστικού Εργαστηρίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» και
  • η Ορχήστρα “Psalterio Enseble”.

Μέσα από τη σύμπραξη   εξήντα ατόμων δημιουργείται μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου την καλλιτεχνική της επιμέλεια υπογράφει ο Μαέστρος Σπύρος Χολέβας και τη σκηνοθεσία η κ. Ελευθερία Τσακανίκα.  Τα κείμενα της παράστασης έγραψε η κ. Μαρίνα Κασσαβέτη ενώ την προετοιμασία των χορευτών ανάλαβε ο κ Σπύρος Παλιούρας .
Η εκδήλωση θα  πραγματοποιηθεί  στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου, σήμερα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8 το βράδυ.

Share.

Comments are closed.