ΔΟΕ: Να μην κλείσει το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω

0

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της απαιτεί  «να μην κλείσει το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω και να μην υπάρξει καμία μετακίνηση μαθητ(ρι)ών σε άλλα σχολεία και άλλες περιοχές»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ
«Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στηρίζει το δίκαιο αίτημα, γονιών εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών, να μην κλείσει το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω και να μην υπάρξει καμία μετακίνηση μαθητ(ρι)ών σε άλλα σχολεία και άλλες περιοχές. Οι σκέψεις για μετεγκατάσταση  σε όμορο δημοτικό σχολείο, βρίσκουν αντίθετο το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς το κτήριο είναι αδύνατον να στεγάσει διπλάσιο αριθμό μαθητών και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια τους.

Απερίφραστα καταγγέλλουμε, την απαράδεκτη προσπάθεια να γίνει έξωση την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου από δικαστικούς κλητήρες, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στα μάτια γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε, να πραγματοποιηθούν  άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε το σχολείο να μη φύγει από το χώρο του και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.
Διεκδικούμε εδώ και τώρα σύγχρονα, ασφαλή κτήρια για τις/τους μαθητ(ρι)ες μας. Δεν ξεχνάμε τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό του 2019 και για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από την πολιτεία καμία παρέμβαση για την εξεύρεση λύσης.»

Share.

Comments are closed.