Συμμετοχή Μάνου Κρανίδη στο συνέδριο του Economist 2ο Thessaloniki Metropolitan Summit.

0

Ο κ.Μάνος Κρανίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» και Υποψήφιος Δήμαρχος, συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου του Economist 2ο Thessaloniki Metropolitan Summit με θέμα: «Η Ευρώπη σε εποχές αναταραχής. Προχωρώντας το όραμα της ενότητας και αλληλεγγύης στο επόμενο επίπεδο» που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη 8-9 Σεπτεμβρίου.
Στο συνέδριο έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις και παρουσιάστηκαν διεθνείς πρακτικές, ευρωπαϊκές στρατηγικές και η ελληνική τακτική σχετικά με την ενεργειακή κρίση, πράσινη μετάβαση, ναυτιλία, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, υποδομές, κυκλική οικονομία και λοιπά κρίσιμα διεθνή ζητήματα.
Συμμετείχαν σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες όπως ο τ.Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχοφστατ, ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας κ. Πέτερ  Αλτμαιερ, αναπληρώτρια υπουργός ΗΠΑ κα. Λόρα   Λόχμαν, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ κ.Λου Ραπτάκης, ο πρέσβης των ΗΠΑστην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης, καθώς  υπουργοί και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, του κοινοβουλίου, ανώτατα στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων, περιφερειών, τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικοί.
Ο κ.Κρανίδης είχε την ευκαιρία, εκτός της εξαιρετικής ενημέρωσης, στο περιθώριο των εργασιών να ανταλλάξει ενεργά απόψεις με πολλούς εκ των συμμετεχόντων, με στελέχη τόσο της κυβέρνησης και της πολιτείας όσο και των επιχειρήσεων, για τα ανωτέρω ζητήματα, που άμεσα η έμμεσα αφορούν και τους Δήμους όπως για παράδειγμα τα θέματα της κυκλικής οικονομίας και της ενεργειακής κρίσης.
«Γιατί εμείς πιστεύουμε βαθιά στη διαρκή ενημέρωση, στη αναζήτηση των καλύτερων διεθνών πρακτικών στα κρίσιμα ζητήματα και την εφαρμογή τους στο Δήμο μας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Για αυτό και η εναλλακτική πρόταση διοίκησης μας στηρίζεται σε μια ουσιαστική δράση,  μελετημένη ατζέντα πόλης, νέα νοοτροπία, συσπείρωση ευρύτερων υγιών δυνάμεων, και αποτελεσματικότητα.» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρανίδης.

Share.

Comments are closed.