Πότε ξεκινάει ο Δακτύλιος στην Αθήνα – Ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελεύθερα

0

Με την έναρξη του φθινοπώρου καταφθάνει και ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, με τους γνωστούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όμως με βάση τις κάποιες πληροφορίες που διαθέτουμε αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι πέρσι είχε ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου, ενώ το 2019 ήταν σε ισχύ από τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα στον Δακτύλιο;
Η εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων (μονά-ζυγά) δεν επηρεάζει τα ηλεκτρικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου, τα υβριδικά, αλλά και τα κατηγορίας Euro 6 εφόσον αυτά εκπέμπουν κάτω από 120 γρμ. CO2/ χλμ.

Πώς εκδίδω το σήμα κυκλοφορίας για την είσοδο στο Δακτυλίου
Οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων, για να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στον Δακτύλιο, πρέπει να εκδώσουν το ειδικό σήμα μέσω του gov.gr , όπου θα χρειαστούν:

  1. Tους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  2. Tον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος
  3. Tον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/εταιρίας που ανήκει το όχημα

Το ειδικό σήμα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, με σκοπό την επαλήθευση του περιεχομένου του εγγράφου.

Οι δρόμοι που περικλείουν τον Δακτύλιο
Το τμήμα της Αθήνας που περικλείεται από το δακτύλιο τον οι εξής λεωφόροι και οδοί: «Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη -28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας»

Τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).
Τις περιττές (μονές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).
Το ωράριο, τέλος, του Δακτυλίου Δευτέρα-Πέμπτη από τις 7:00 έως τις 20:00 και την Παρασκευή 7:00-15:00. Το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει δακτύλιος

Share.

Comments are closed.