Εύηνος ποταμός: Λόγω της νεροποντής καταστράφηκε η προσωρινή διάβαση προς Γαλατά – Έκτακτη σύσκεψη σήμερα των κατοίκων στο Γαλατά

0

Οι έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν αύξηση της ροής των υδάτων στον Εύηνο ποταμό με αποτέλεσμα τα ξημερώματα να παρασυρθεί τμήμα της πρόχειρης διάβασης που είχε κατασκευαστεί στην κοίτη.
Αυτή η πρόχειρη διάβαση που έχει διαμορφωθεί, για την διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης που όμως εξυπηρετεί και τους κατοίκους του Ευηνοχωρίου, του Γαλατά και των άλλων παραευήνιων χωριών, από σήμερα δεν λειτουργεί.
Βέβαια από νωρίς σήμερα, έχουν όμως ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης αυτού του τμήματος και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ολοκληρωθεί ως αύριο το βράδυ.
Φυσικά οριστική λύση του χρονίζοντος προβλήματος είναι να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή της προσωρινή γέφυρα, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, δεδομένου ότι οι βροχές πλέον είναι προ των πυλών, καθώς σύντομα μπαίνουμε στο Φθινόπωρο και η πρόχειρη αυτή διάβαση όπως είναι φυσικό θα παρασυρθεί και πάλι.

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα από τη Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων για την αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου στο Γαλατά
Για το λόγο αυτό απόψε η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων για την αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου οργανώνει συγκέντρωση στον Γαλατά για καθορισμό του πλαισίου δράσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής
«Φίλες και φίλοι, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στις 13 Ιουλίου 2022, με σχετικό Δελτίο Τύπου, εκφράσαμε την έκδηλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει κανένα από τα έργα αποκατάστασης της επικοινωνίας στον Εύηνο, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, καθώς και την αγωνία και τον φόβο, μη μας «προλάβει ο καιρός» και από το φθινόπωρο ζήσουμε πάλι τα ίδια.
Με το ίδιο Δελτίο Τύπου εκφράσαμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων  χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων και τη διαπίστωση πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται μόνο η τύχη των έργων, αλλά και η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των αρμοδίων.
Φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου και όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά σήμερα τα χαράματα κατέρρευσε και η πρόχειρη γέφυρα, οπότε πάλι ο ίδιος γολγοθάς.
Για τον λόγο αυτό καλούνται τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, καθώς και οι κάτοικοι σε έκτακτη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:00΄ στην πλατεία της Κοινότητας Γαλατά, με θέμα την ανταλλαγή απόψεων για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
»

Share.

Comments are closed.